ДОПОМОГА УГОРСЬКИХ БЛАГОДІЙНИКІВ ДЛЯ ВИНОГРАДІВСЬКОЇ РАЙЛІКАРНІ

У понеділок на Виноградівщину завітали представник Міністерства охорони здоров’я Угорщини, представник благодійного фонду «Немовля батьківщини» Раймунд Кийпеші та благодійники з сусідньої держави з щедрими подарунками для пацієнтів райлікарні. Вони привезли таке необхідне медичне обладнання. Засновник та президент Фонду Захисту дітей «Немовля батьківщини», який опікується дітьми з моменту їх зачаття, дбає про репродуктивне здоров’я матері. Імре Тийглаші з Будапешта привіз ультразвуковий переносний апарат для порятунку життя, який їх американські друзі придбали в Індонезії. А голова благодійного фонду «Угорці в Європі» Жужанна Гергеї – пульсоксиметр – діагностичний прилад для вимірювання сатурації кисню в капілярній крові (апарат кров’яного тиску, який за лічені хвилини визначає повну діагностику крові і виявляє вміст токсинів у організмі (він вкрай важливий при лікуванні хворих з різного роду харчовими отруєннями). Не забули волонтери і про найменших пацієнтів –для потреб дитячого відділення привезли одяг та іграшки для малечі.
– Наш Фонд збирає різного роду пожертви, які згодом передає в клініки Будапешта та по всій Угорщині. Також ми підтримуємо тих жінок, котрі неспроможні утримати дитину і через це йдуть на аборт. Ми надаємо їм психологічну та матеріальну допомогу, аби вони передумали. Тим батькам, котрі не можуть мати дітей, допомагаємо у пошуках сурогатних матерів. Так, щороку на світ з’являється 3-5 «фондівських» дітей. Також наш Фонд виступає проти ефтаназії, про яку останнім часом багато мовиться. Ми відстоюємо право на життя з релігійної точки зору, – сказав нам уродженець Ужгорода, а нині один із директорів Будапештського фонду «Немовля батьківщини»  Ернест Фигнер.
Щирі слова вдячності благодійникам висловили в. о. головного лікаря райлікарні Михайло Поличко та завідувачка пологового відділення Ольга Сіладі. Гості, у свою чергу зазначили, що цей їх візит на Виноградівщину був не останній і висловили сподівання на подальшу співпрацю та дружбу задля примноження української нації.


Наталія КОБАЛЬ