ДЛЯ КОГО ВИВІШЕНО ЦІ ГРАФІКИ?

Громадським транспортом користуюся вкрай рідко. Та от минулого тижня довелося їхати в Черну. За день до поїздки пішла до малого базару подивитися розклад руху автобусів. Виявилося, перший автобус до цього села відправляється із цієї зупинки о 9 годині 20 хвилин. По крайній мірі, так написано в графіку. Наступного дня я  прийшла на зупинку завчасно. Накрапував холодний дощ, пасажири скупчилися під невеличким навісом. Минуло 10. 20, 40, 60 хвилин, а автобуса на Черну не було. «Та ви на графік не дивіться, він старий, — підказали пасажири. — Зараз буде автобус на Новоселицю, ним і поїдете».
Я їхала в переповненому салоні і думала: для кого ж вивішено цей розклад руху автобусів? Люди, які їздять часто, на нього не звертають уваги, бо знають, що він фіктивний (згідно графіка, перший рейс у с. Пушкіно відправляється о 15-ій годині, а насправді відправляється з Виноградова о 7-ій годині, відтак є ще кілька рейсів, але у графіку вони не вказані). А от чого мають терпіти такі незручності пасажири, які цим видом транспорту користуються рідко, або ж жителі інших міст чи районів, які в справах їдуть у населені пункти нашого району? Це питання я адресую керівникам перевізників і тим, хто         контролює їх роботу.
Натомість в день поїздки я звернула увагу й на інше. Салон автобуса до Новоселиці був чистенький, водій обслуговував пасажирів ввічливо, молодші поступалися місцями старшим – таке зараз  побачите не скрізь. Це приємно вразило і дещо приглушило невтішну картину з графіком, який, сподіваюся, відкорегують, згідно справжнього руху автобусів.


Мальвіна САВИНЕЦЬ,
жителька м. Виноградова.