Губернатор краю зустрівся з міністром зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петером Сіярто

– Хоча останнім часом надходили тривожні повідомлення про стан безпеки на Закарпатті, призначенням нового керівника області влада України дала чіткий сигнал, що серйозно думає про забезпечення спокою та порядку в регіоні,– заявив у середу на прес-конференції Петер Сіярто.
Угорщина із задоволенням сприйняла повідомлення про вжиті заходи новим губернатором і високо цінить ті результати, яких він досяг у справі забезпечення безпеки у краї, акцентував міністр. У подібних своїх діях очільник області завжди може розраховувати на підтримку Угорщини.
Міністр зауважив, що до цього часу Угорщина запропонувала Закарпаттю 7,1 мільйон доларів допомоги, а іншим регіонам України – 750 тисяч доларів. Мета – далі розширяти економічну співпрацю із Закарпаттям. Планується відкрити нові пункти перетину угорсько-українського кордону,
Петер Сіярто ініціював ще цього року створити спільне із Саболч-Сатмар-Березькою та Закарпатською областями територіальне формування, яке б разом поборолося за європейські гранти. Міністр акцентував також увагу, що в ході теперішньої децентралізації, адмінреформи та змін до Конституції України важливо зберегти сьогоднішні права та здобутки угорців регіону.
Геннадій Москаль запевнив, що це так і буде. Окрім цього, владні структури краю зроблять усе можливе, щоб зменшити міграційний тиск, укріпити кордони. Після відомих подій у Мукачеві в даному напрямку вже здійснено ряд заходів. Останні три тижні на Закарпатті теж відчувають наплив мігрантів на словацькому, угорському та румунському відрізках кордону. Тут теж реалізовуватимуть відповідні дії, повідомляє Угорське телеграфне агентство (МТІ).