ВЕСНЯНЕ ПРИБИРАННЯ

Тільки-но завесніло, як виноградівці почали прибирання своїх обійсть та прилеглих територій. Проводили суботники й колективи підприємств та організаціій. Останнім часом на вулицях міста часто можна було побачити і школярів із знаряддям праці. А про те, які роботи в рамках місячника благоустрою проводять працівники МП «Флора», нам розповів його керівник Іван Іванович БАРЧУК:– Проведено обрізку дерев на центральних вулицях міста, зокрема, на вул. Шевченка, Партизанській, Станційній, Миру (від поліклініки до вул. Партизанської).  Загалом станом на минулий тиждень обрізано більше 170 дерев (ця робота продовжувалася й цього тижня). Двірниками «Флори» проводиться підмітання закріплених за ними територій, чистка обочин, вигрібання копорашів, прибирання бічних вулиць (вул. Гички, Лейзмана, Мала Польова). Здійснювалася також побілка дерев на центральних вулицях міста.
Окрім обрізки робиться й вирубування аварійно небезпечних дерев (18 таких згідно актів було на вул. Корятовича, багато їх є на міському кладовищі), проріджування крон. Впорядковувалися також міські сквери, в тому числі проводилася обрізка кущів та троянд, на центральній площі підсаджено 10 сакур, а на вул. Ардовецькій поміж старими шовковицями – 40 саджанців гібіскуса.
Що стосується парку Перені, то працівники міської ради, провівши суботник, підсадили 50 саджанців червоних дубів. А ось щодо вирубування аварійних дерев – то там роботи ще непочатий край. І на вул. Маяковського, і на кладовищі, де повно сухих дерев (їх там близько 80%) – і акації, і ялини, і сосни. Так, вони в аварійно небезпечному стані, тож доведеться їх вирубувати. Ця робота проводитиметься працівниками «Флори» протягом року.
Вл. інф.