ВАША ДОПОМОГА ЩОРАЗУ ДОХОДИТЬ ДО АДРЕСАТІВ

Про те, яку допомогу небайдужі мешканці Виноградівщини надають нашим військовим, а також мирним жителям Сходу України, вимушеним переселенцям, що постраждали внаслідок ведення бойових дій у зоні АТО, не раз йшлося на шпальтах «Новин Виноградівщини». Наразі ж хочу розповісти про волонтерські вантажі, котрі ми відправляємо на передову, або ж вручаємо прямо в руки нашим захисникам.
Лише минулого тижня ми відправили адресну посилку для нашого сапера, який відправився на Схід. А отримані від Виноградівської ЦРЛ (головний лікар Надія Онисько) каністри для питної води відразу передали військовим артдивізіону. Кілька пар берців та комплектів форми, наколінники та налокітники, закуплені за ваші кошти, прямо в офісі видали мобілізованим у 128 бригаду солдатам напередодні поїздки у зону бойових дій. Видали їм і ліхтарики, медикаменти, чай, каву, дощові плащі тощо. Потреби на передовій різні. Ось, до прикладу: придбали флеш-карту 32 GB для планшета, вона для них є потрібною для встановлення програми АРМІЯ-SOS. Виклали за неї 369 грн. Потрібними на Сході є і засоби особистої гігієни, медикаменти, плівка-волосінь для бліндажів, скотч, кусачки, радіоприймачі, мотузки, продукти харчування, сигарети, кава, чай, хлібні сухарі тощо. Все це, завантаживши у автівку, цього місяця відправили тим, хто мужньо відстоює цілісність та незалежність нашої Батьківщини.
Час від часу отримуємо фото-звіти доставленого вантажу для бійців Виноградівського інженерно-саперного батальйону «Тиса» 128-ої окремої гірсько-піхотної бригади. Вони пересилають нам знімки із отриманою гуманітаркою, усвідомлюючи, що люди мають знати, наскільки реальною є їх підтримка. Саме з цією метою ми щоразу оприлюднюємо детальні звіти групи «Допомога захисникам України – Виноградів» на сторінці: https://www.facebook.com/groups/dsevlush/558199757656558/?notif_t=group_comment.
Перераховувати список відправлених вантажами волонтерських речей, чи наданого солдатам в руки військового спорядження можна ще довго. І не важливо, хто що приніс, придбав чи яку суму грошей презентував на благодійність. Вкрай важливим є той факт, що, незважаючи на труднощі, ми зуміли згуртуватися заради єдиної мети – допомоги та підтримки наших захисників. І не суттєво, чи вони професійні військові, чи мобілізовані або ж добровольці. Це – наші брати, батьки, чоловіки, сини… Обов’язок кожного з нас — допомагати тим, хто нас захищає ціною власного життя та здоров’я. Велике всім за це спасибі.


Михайло РОМАН,
керівник волонтерського Руху підтримки Закарпатських військових — Виноградів