БЕЗКОРИСЛИВІСТЬ ВОЛОНТЕРІВ ВАРТА ПОШАНИ

Минулої п’ятниці т. в. о. голови РДА Юдіта Петеі зустрілася з волонтерами району з нагоди Міжнародного дня волонтера. Керівник району щиро вітала волонтерів Руху підтримки закарпатських військових-Виноградів, учасників антитерористичної операції, рідних і близьких військових, котрі днями повернулися із зони АТО, громадськість.
Волонтери – це люди, які займаються доброчинністю, витрачають свій вільний час, енергію, безкорисливо допомагають. Вони збирають кошти, одяг, медикаменти і відправляють військовослужбовцям, які захищають цілісність Батьківщини. Ця безкорислива місія волонтерів варта найвищої нагороди і пошани, – наголошувала Юдіта Оттівна та запросила присутніх до невимушеної розмови.
Волонтер Михайло Роман, дякуючи за організацію зустрічі, вів мову про проблеми, однією з яких є відсутність транспорту для відправки вантажу. Приміщення штабу волонтерів по вул. Шевченка не опалюється, тому й неможливо організувати цілодобове чергування. Кістяк виноградівських волонтерів 17 чоловік, у тому числі 9 жінок різного віку.
У ході зустрічі зазначалося, що громадськість Виноградівщини недостатньо поінформована про діяльність Руху волонтерів, тому люди не завжди довіряють їм. На даний час не вистачає близько 17 тис. грн. для придбання тепловізора, який вкрай необхідний воякам. До 14 грудня могли б його придбати ще по старій ціні. Але наразі у них дуже мало шансів цього досягти.
На зустрічі були присутні військові 128 бригади батальйону «Тиса». Вони дякували волонтерам за підтримку, за те, що взяли на свої плечі великий тягар. Воюючим солдатам, окрім тепловізора, на блокпости потрібні противірусні препарати, теплий одяг, бензопили, буржуйки, спальні мішки, адже настали морози.
Мальвіна Савинець, Єва Беланинець та інші виступаючі наголошували, що робота, яку проводять волонтери, вкрай необхідна, а громадськість необхідно постійно інформувати про їхню діяльність, бо переважна більшість людей не вірить, що їхні кошти підуть за призначенням, хоча ведеться суворий облік кожної гривні та гуманітарної допомоги.
На завершення зустрічі Юдіта Петеі вручила грамоти РДА волонтерам Руху підтримки закарпатських військових Ользі Шерегі, Ользі Гал, Ігорю Колодзінському, Мирославу Свиді, Анастасії Старості, Мальвіні Прошкіній, Михайлу Роману.


Вл.інф.