АБИ ВІДЗНАЧЕННЯ ЗНАМЕННИХ ДНІВ ПРОЙШЛИ НА ВИСОКОМУ РІВНІ

Минулого тижня під керівництвом т.в.о. голови райдержадміністрації Юдіти Петеі та голови районної ради Олега Любімова відбулося засідання організаційного комітету  по підготовці та відзначенню в районі Дня пам’яті та  примирення, 70-ї  річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни.
«Не хотілося б, аби ті страшні сторінки війни, яка закінчилася 70 років тому назад, повторювалися, але, як тоді, так і тепер ми переможемо. Я в цьому твердо переконаний», – сказав, зокрема, відкриваючи зібрання, голова районної ради Олег Любімов. Відтак з доповіддю про підготовку та відзначення в районі Дня пам’яті та  примирення, 70-ї  річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни виступив начальник відділу культури РДА Василь Югас, який повів мову про перелік заходів, запланованих до цих знаменних днів. В закладах культури, в тому числі і в місті, і в населених пунктах району – в бібліотеках, музеях, дитячих школах мистецтва заплановано провести тематичні вечори та уроки, години пам’яті, книжкові виставки «Виноградівщина в роки Другої світової війни». Словом, буде організовано комплекс заходів, які проводитимуться майже в кожному населеному пункті району, на які запрошуватимуться воїни-учасники АТО, військовослужбовці Виноградівської військової частини та ветерани війни і праці.
8 травня на площі Миру відбудеться мітинг пам’яті з нагоди Дня  примирення за участі ветеранів Другої світової війни, представників влади і громадських організацій, керівників району та міста, учасників АТО, студентства та учнівської молоді, військовослужбовців та громадськості. Тож у ході обговорення учасники засідання оргкомітету узгодили всі організаційні моменти та акценти проведення заходу. Голова районної організації ветеранів війни і праці Василь Ковачик порушив окремі питання щодо проведення мітингу та вшанування ветеранів Другої світової війни. Їх, до слова, залишилося на Виноградівщині всього 15  (8 –у місті та 7 – у селах району). На посиленні уваги до ветеранів та необхідності належного відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни наголосила т.в.о. голови райдержадміністрації Юдіта Петеі. Аби святкування пройшли на високому організаційному рівні, за результатами засідання дано відповідні доручення.


Вл. інф.