icon clock02.07.2015
icon eye17
Спорт

ВИНОГРАДІВСЬКА МОЛОДЬ ГРАЛА У СТРІТБОЛ

Стрітбол, або як його ще називають вуличний баскетбол чи баскетбол 3х3 на Виноградівщині не надто розвинений. Доволі молодий цей вид спорту і на теренах України. Проте саме відкритим турніром аматорських команд зі стрітболу управлінням освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА вирішили відзначити День молоді. Ініціаторами святкового ноу-хау стали активісти комісії з питань туризму та молодіжної політики громадської ради при райдержадміністрації при підтримці Виноградівського районного представництва національного олімпійського комітету України. Місцем проведення обрали чудовий спортивний майданчик зі штучним покриттям на території міської одинадцятирічки №4. Як нам повідомив голова громадської ради Святослав Гал, цим турніром вони прагнули залучити молодь до активного відпочинку та здорового способу життя, заняття спортом: «Аби організувати змагання зі стрітболу, не потрібні великі капіталовкладення, особливі спортивні знання та навички. Ним можна займати вдома на подвір’ї, облаштувавши невеликий куток. навіть батько з дітьми може весело провести час, граючи у стрітбол. Приміром, в Америці, кільце для кидків м’яча є чи не в кожному подвір’ї. гравці та глядачі висловили побажання проводити подібні змагання і надалі. Ми ж плануємо гуртувати активну молодь у різних видах спорту і сподіваємося на підтримку громадських активістів. Зокрема комісією ініційовано ряд цікавих заходів та пізнавальних проектів».
У турнірі взяли участь п’ять команд з Виноградова («ДАРТ», «ВДК МДУ», «Спарта», «Тиса» та «Виноградів сіті) та гості із Хуста. Всі команди показали неймовірно видовищну, азартну гру. Дух захоплювало від  триочкових кидків на останніх секундах. Беззаперечне золото переможців дісталося гравцям «Виноградів сіті». Срібні медалі виборола команда «Тиса», а бронзу – «Спарта». Перед офіційною церемонією нагородження було проведено міні-турнір з попадання м’ячем в корзину з центру поля. Тут лаври переможця приміряв Еміл Товт. Його нагороджено професійним баскетбольним м’ячем від магазину спортивного спорядження «START», що нещодавно відкрився на площі Миру у Виноградові. Всіх переможців нагороджено грамотами, медалями та цінними подарунками від управління освіти, молоді та спорту Виноградівської районної державної адміністрації та Виноградівського районного представництва НОК України.
Були і показові виступи з баскетболу та футболу вихованців Виноградівської ДЮСШ. Святковий настрій гравцям та вболівальникам забезпечили дзвінкоспівами учасник телевізійного проекту «Україна має талант» Олександр Гнетило та тріо місцевих вокалістів (Михайло Лендєл, Володимир Корпош і Світлана Керечан).


Вл. інф.
Фото Івана БУРКАЛА