icon clock06.11.2023
icon eye46
Політика

Юлія Тимошенко: Хибну ідею більшості – провалено

У другому читанні депутати Верховної Ради не підтримали законопроєкт №10037, яким передбачено спрямування ПДФО із місцевих бюджетів до державного.

«Це значить, що громади зможуть впевнено пройти зиму та якісно підтримати підрозділи, забезпеченням яких опікуються», – прокоментувала лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко результати голосування за вказаний документ.

На її переконання, ідея парламентської більшості перенаправити податок з доходів фізичних осіб-військових із місцевих бюджетів до державного була «помилковою та хибною», адже могла залишити органи місцевого самоврядування без необхідних коштів.
«Дякую колегам по фракції за їхню наполегливу роботу, яка, зрештою, принесла бажаний результат!» – написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Фейсбук.

Вона також подякувала депутатам з інших фракцій, які не підтримали грабунок місцевих бюджетів, за державницьку позицію. А також наголосила, що спільно з командою «Батьківщини» і надалі триматимуть на контролі це питання, адже законопроєкт №10037 було відправлено на повторне друге читання. Вказане рішення підтримали 265 парламентарів.