icon clock18.12.2015
icon eye45
Політика

СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ: ДИСКУСІЯ БУЛА БУРХЛИВОЮ

На початок третього пленарного засідання першої сесії районної ради сьомого скликання з 36-ти депутатів у сесійній залі були присутні 28 народних обранців. Та, перш ніж приступити до роботи в аспекті порядку денного, голова районної ради Віталій Любка виконав приємну місію – вручив почесні грамоти Закарпатської обласної ради за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Виноградівщини, активну громадську діяльність та з нагоди Дня місцевого самоврядування, яке відзначалося 7 грудня, депутатам Едену Албоку та  Михайлу Фурику, грамотами  районної ради нагородив Альберта Горонді, Михайла Доманича та Яну Ісаєвич.
Відтак головуючий зачитав повідомлення про створення в районній раді депутатських фракцій та їх склад. А далі аж «посипалася» ціла низка депутатських запитів. Причому всі вони були одностайно підтримані колегами по депутатському корпусу, відхилено тільки клопотання Лесі Крічфолуші.
Затим «Про Регламент роботи районної ради сьомого скликання» інформував заступник голови районної ради Адальберт Сверенко. Цілий ряд питань стосовно програм та внесення до них змін депутати підтримали й проголосували одноголосно, без зауважень та заперечень, позаяк їх попередньо було розглянуто й обговорено на засіданнях профільних депутатських комісій.       
    Про дотації, субвенції, розподіл коштів  та зміни бюджетних призначень інформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Валерія Варга. Відтак депутати заслухали звіт КП «Агенція місцевого розвитку Виноградівщини». Багато питань виникло до її керівника Володимира Шевчука, звучали критика та зауваження. Адже днем раніше депутати виїжджали до будівлі хоспісу, реконструкція якого, начебто, ось-ось мала б закінчуватися. Кажуть, що побачили те, що й минулого року – поштукатурені стіни й залиту підлогу. Насправді ж, аби завершити об’єкт і здати його в експлуатацію (як планувалося, до кінця цього року), ще, попри вкладені в нього інвестиції, потрібні немалі кошти. Адже без фінансування його не буде закінчено. А  об’єкт ще ж потрібно буде й утримувати… Мовилося й про інші проекти Агенції, зокрема, про туберкульозну лікарню. Своїми думками ділилися депутати Юрій Лихтей, Еден Албок, Юрій Свищо, Надія Копча та інші. А їх колега, досвідчений медик Віктор Трикур, висловлюючи своє міркування, саркастично сказав: «Давайте побудуємо у Виноградові ще й хорошу тюрму!». І знову-таки, мовилося про кошти – видатки на утримання діяльності  «Агенції місцевого розвитку Виноградівщини», які, приміром, за останні три роки складають 827 731, 66 грн. Як зауважив депутат Юрій Свищо, дискусія дійсно була шаленою, бурхливою, адже критичних зауважень на адресу звітуючого звучало на сесії немало. У відповідь керівник Агенції Володимир Шевчук зазначив, що на 1 гривню, витрачену на її утримання, інвестицій до району надійшло 10 гривень, а очолюване ним підприємство займає лідируючі позиції в Україні серед аналогічних. Відтак голова районної ради озвучив пропозицію депутата Юрія Свища, власне, позицію фракції партії «Відродження», керівником якої є молодий депутат, згідно з якою в зв’язку із закінченням терміну дії контракту (18 грудня) звільнити В. Шевчука з посади директора КП «Агенція місцевого розвитку Виноградівщини». 19 депутатів проголосували «за». Отже, підсумував головуючий, рішення прийнято.
Решту питань порядку денного депутати розглянули й проголосували в спокійній робочій атмосфері, без зауважень і нарікань. Однак сесію не закрито, проект бюджету опрацьовуватиметься на профільних комісіях і на наступному засіданні буде прийнято бюджет.
Ганна КОБАЛЬ