icon clock17.02.2016
icon eye41
Політика

Питання відшкодування за проїзд пільговиків залишається невирішеним

У понеділок, 15 лютого, в Закарпатській ОДА відбулося спільне засідання  громадської організації „Закарпатська обласна організація автомобільних перевізників”  Президії Закарпатського обкому профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства. У засіданні взяв участь  перший заступник голови облдержадміністрації Іван Дуран та представники департаментів обласної адміністрації житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури,  фінансів і соціального захисту населення. 

Головне питання порядку денного засідання – забезпечення пільгових перевезень пасажирів автомобільним транспортом загального користування області, адже нині питання відшкодування збитків перевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян залишається не врегульованим. 

Представники  громадської організації та перевізники поінформували  представників облдержадміністрації, що відповідно до протокольного рішення спільного засідання Ради ГО „Закарпатська обласна організація автомобільних перевізників” та Президії Закарпатського обкому профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства, з 15 лютого поточного року перевезення пасажирів на маршрутах приміського та міжміського сполучення тимчасово, до врегулювання питання щодо відшкодування  збитків автоперевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян, здійснюватиметься за повну вартість, крім наступних категорій пасажирів: 
– інваліди І групи по зору та його супроводжуючі;
– інваліди І групи;
– учасники АТО та члени сімей загиблих в АТО;
– інваліди ІІ Світової війни;
– ліквідатори та потерпілі від катастрофи на ЧАЕС І та ІІ категорії.

Іван Дуран закликав перевізників забезпечувати перевезення пільгових категорій громадян. «Заручниками відсутності фінансування наразі стали, як перевізники, котрі оплачують проїзд пільговиків за власний кошт, так і громадяни, які мають право користуватися цими пільгами», – зазначив перший заступник голови ОДА. За його словами, у Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким передбачається виділити області 35 млн. гривень, зокрема на відшкодування за пільгові перевезення. «Питання може бути врегульовано при прийнятті змін до Державного бюджету», – повідомив він.

Водночас наголосив, допоки ситуація не врегулюється, учасники перевізного процесу повинні максимально уникати конфліктних ситуацій з пасажирами.
Прес-служба Закарпатської ОДА