icon clock05.05.2017
icon eye22
Фото Цікаве

Зустріч у Хижанській школі

Рідна школа. Актова зала. П’ятикласники, немов ангелики, в імпровізованому класі. То треба бачити – ошатно одягнуті, у вишиванках, учні та вчителька.  Зала прикрашена плакатами, рушниками, квітами, виставкою моїх книг, музичне оформлення.
А я мимохіть, бачачи це, радію і хвилююся перед зустріччю. Вчителька української мови та літератури Марія Василівна Іжаківська, вона ж заступник директора з навчально-виховної роботи, організувала і провела цю зустріч. Учні Віталій Палінчак, Анюта Цола, Сергій Турцанаш, Тетяна Пруніца, Михайло Пелехач, Вероніка Бугай, Вікторія Очкай, Юлія Палінчак, Василь Гайдук та Василь Батин  гарно декламували мої вірші, різнопланові за змістом і жанром.
Я зробив теж саме, але  більш ретельно підбирав те, що підходить по віку, що розвиває творчу уяву, злободенне, до пори року. Я поцікавився, чи пробував хто-небудь з присутніх складати вірші. Мені було приємно познайомитися з Михайлом Гайдуком, Михайлом Пелехач та Сергієм Тудовші, які показали і прочитали свої власні твори. За це одержали мої книжки «Оповідки дідуся Яна» з автографом. І я ще раз переконався, що інтерес учнів до літератури рідного краю буде тоді, коли будуть враховані їх вікові і пізнавальні можливості та загальний розвиток. А завданням уроків літератури має бути розвиток інтересу до творчості митців краю, розвивати логічне та образне мислення, культуру мовлення та читання, вміння насолоджуватися художнім твором, виховувати почуття  прекрасного, щоб весняний дощ віддав кожному усе сонце, усі пахощі, увесь квіт…
Іван Ісаєвич, ветеран освіти.