icon clock22.08.2017
icon eye24
Політика Фото

Зробити Виноградів ще кращим прагне депутат міськради Сергій Кус

Сергій Кус відомий у Виноградові інтернет-провайдер EXPRES та власник «ТВ Сервіс», що по вулиці Станційна, а також знаний винороб. А на минулих виборах Сергій Федорович балотувався у депутати Виноградівської міської ради від політичної партії БПП «Солідарність». Чому саме підприємець вирішив стати народним обранцем і яка його мета на депутатському поприщі? Читайте в нашому інтерв’ю.

– Сергію Федоровичу, Ви є депутатом міської ради першу каденцію. Чому саме вирішили податися в політику?
– Хотів знати, що робиться у місті, аби життя не проходило повз мене, і мав на меті зробити щось особисто, аби рідний Виноградів став ще кращим. Хоч насправді я є активним учасником громадського життя у місті, особливо, коли це стосується культурно-масових заходів. Але взагалі уяви не мав, як проходять сесії міської ради. Наразі я вхожу до складу постійної депутатської комісії з питань планування бюджету, фінансів та контролю за проведенням приватизації.
– Ви йшли в депутати у складі пропрезидентської політсили. Обґрунтуйте, будь ласка, свій вибір.
– Хоч зараз багато критикують Президента, та я все ще маю надію, що Петро Порошенко щось зробить. Він хороший дипломат і зумів показати світу, що є така країна, як Україна. Саме через бажання змін в державі я і приєднався до пропрезидентської команди. До того ж знав соратників по партії, що балотувалися у міську, районну та обласну ради. Позаяк я на депутатському поприщі новачок, моїм куратором є досвідчений депутат і дуже хороша людина Тетяна Дрошковці. Вона багато мені радить, допомагає, підтримує. Загалом від нашої політичної сили у міськраді тільки 4 депутатів. Проте, до нашої думки прислуховуються, між всіма депутатами є порозуміння і співпраця.
– У Вас чималий виборчий округ.
– Так, це новий мікрорайон, який особисто для мене взагалі не знайомий, позаяк живу у протилежному кінці міста. Це – вулиці Космонавтів, Карпатська, Закарпатська, Гагаріна, Гінцака, Зелена, Нова, Квіткова, Тиха, Народна, Рощахівського, 8 Березня, Олени Теліги. Тут нема багатоповерхівок і переважно живе або ж будується молодь.
– Які питання вирішуєте зі своїми виборцями?
– Тут була так звана циганська яма: великий смітник, який згодом вичистили. Люди зробили собі футбольне поле, а також гральний майданчик для діток. Зараз мешканці деяких вулиць збираються, створюють кооперативи аби провести воду та зробити каналізацію. Діє програма, згідно якої держава може співфінансувати  вуличним кооперативам систему водопостачання та водовідведення на 49%. Багато вулиць прочистили грейдерами, підсипали гравієм. Нові вулиці засипали, коли втрамбується – засиплють ще одним шаром гравію, а відтак буде прокладатися асфальт. Також міська рада заасфальтувала вулицю Гінцака.
Звертаються люди з проханням надати матеріальну допомогу на лікування. На щастя, цьогоріч з держбюджету виділено набагато більше грошей для надання матеріальної допомоги, аніж раніше. Одна жінка звернулася з проханням виселити з її обійстя власного сина, у котрого група інвалідності. Згідно закону, власник може виселити прописану в будинку людину, котра там не проживає понад 4 роки. Ми, згідно закону, пішли до сусідів, а ті підтвердили, що бачили його тут 2 місяці тому.
– Сергію Федоровичу, розкажіть про свою підприємницьку діяльність.
– Строкову військову службу я проходив у Самборі у військах зв’язку. Там навчився користуватися приборами зв’язку. Повернувшись додому, батькам сказав, що хочу працювати у цій галузі. Здобув освіту в училищі у Кіровограді, відтак почав працювати у ательє з ремонту побутової техніки майстром з ремонту кольорових телевізорів. З часом я став там директором. Відтак почали встановлювати супутникові антени, камери відеонагляду, Інтернет… Працювати доводиться щодня, без вихідних. Роботи вистачає, позаяк тепер міняємо лінії всесвітньої мережі із кабельних на оптоволокно. Вони є набагато якіснішими: дають можливість збільшити швидкість Інтернету у 10-50 разів, покращити якість, а також убезпечити техніку (тюнери, роутери, комп’ютери, телевізори) від поломок через грозу. Звісна річ, для мене це додаткові витрати, проте на оплаті наших клієнтів вони не відобразяться. Щодо кадрів, то маємо кілька вакансій і радо приймемо на роботу молодих та енергійних хлопців.  
– Як депутат міськради, що плануєте зробити для своїх виборців?
– Найперше – заасфальтувати нові вулиці. Не подобається мені, як прокладають тротуари у місті: обходячи людські подвір’я, вони виходять «рвані». Чому не можна зробити суцільний тротуар, як, приміром у Хусті. На щастя, зрушилося з мертвої точки і питання з бродячими собаками, котрі цілими стадами розгулюють вулицями міста, наражаючи перехожих на небезпеку. Також переконаний, дуже важливо, аби Виноградів був дійсно виноградним містом. Для цього треба відкрити хоча б один магазин, винний погріб для туристів, де б можна скуштувати і придбати добре вино наших місцевих виробників. У нас дуже класне місто, одне із найкращих і найтепліших у Європі. Тут живуть чудові люди, задля яких ми, депутати, і маємо прагнути зробити наш спільний рідний дім ще кращим: чистим, затишним, квітучим, таким, що розвивається, і дає нові перспективи для своїх мешканців.
Розмовляла Наталія Кобаль