icon clock01.06.2018
icon eye23
Спорт Фото

Здорове тіло – запорука щастя у майбутньому

Майже кожна людина в житті мріє стати професіоналом у найулюбленішій справі та досягати в ньому вагомих результатів. Для цього потрібно виділити багато часу та повністю присвятити себе своїй роботі. Насправді, це мало кому під силу. Але є такі люди, котрі від власної справи отримують потужний заряд позитивних емоцій та натхнення. Яким чином досягти такого рівня «Новинам Виноградівщини» розповів тренер фітнес-центру «Дарт», городянин Олексій Левчук, який працює від першого дня відкриття центру, тобто – 4 роки.
Здобув вищу освіту у Мукачівському технологічному інституті, паралельно займався пауерліфтингом та виступав у різних змаганнях на рівні любителя. Спортом займався ще з юного віку – довго грав у футбол. Деякий час мріяв стати футболістом, але життя склалося так, що знайшов себе у важкій атлетиці та пауерліфтинзі. Любов до спорту Олексію Олексійовичу привили батьки. Його батько – майстер спорту з футболу, а мама – майстер спорту міжнародного класу зі спортивної гімнастики. В результаті, тренажерний зал та професія тренера стали його життєвою мрією, що й здійснилася завдяки підтримці хороших людей. Радує Олексія Левчука те, що заняття не тільки тішать його душу, а, водночас, дають можливість фінансово забезпечити себе та сім’ю. Виховуючи п’ятирічного вкрай енергійного хлопчика, переконаний, що дуже важливо залучати дітей до спорту, так як заняття спортом виховують психологічно-емоційний стан.
За словами співрозмовника, масове залучення людей до занять спортом значно підвищує якість життя в різних аспектах, та є засобом досягнення благополуччя. У них клієнти мають можливість вибирати з багатьох видів тренувань, часто пропонують такі групові заняття, як: спіннінг, дитячий фітнес, загальна підготовка для юнаків, TRX, функціональний тренінг.
– Особливо важливо залучати підлітків, адже спортивна діяльність сприятливо позначається на розвитку організму, підвищенні працездатності та стійкості до навантажень. Не менш важливу роль відіграє спорт й у психічному здоров’ї дітей – допомагає скеровувати стрес, виховує дисципліноване ставлення до свого тіла та виробляє скоординований режим життя. Завдяки заняттям, діти знаходять певне джерело радості, спілкування з новини людьми та корисний для них досвід (наприклад: це відволікає від шкідливих звичок таких, як паління та вживання алкоголю, надмірне перебування за комп’ютером). Після кількох занять підлітки усвідомлюють, наскільки важливіше вести здоровий спосіб життя, ніж шкодити собі різними шкідливими звичками, – ділиться досвідом Олексій Левчук.
На сьогоднішній день все більше популяризуються заняття у тренажерному залі, тобто, приходять люди різних вікових категорій. В основному жінки мають ціль зберегти фігуру, а чоловіки – набрати побільше м’язової маси. Активно працює з такими клієнтами, котрі мають певні недоліки та проблеми зі здоров’ям.
– Приходять поправити здоров’я після інсульту. Була дівчинка після травми голови, в результаті якої ніжки відмовили у функціонуванні. Складна реабілітаційна робота дала змогу покращити фізичний стан, а найважливіше – психологічний. Дівчинка прийняла ситуацію набагато легше, із задоволенням приходила на заняття, виконувала певні вправи та завдання, спілкувалася та одночасно усвідомила, що вона не безпомічна. Приділивши їй належну увагу та підтримку, за короткий термін часу ми змогли повернути втрачену їй віру в себе, що стимулювало її організм на позитивні фізичні результати, – задоволено розповідає тренер. – Наразі, досить великою проблемою є малорухливість людей. Сучасні технології вкрай негативно впливають на здоров’я: з’явилось більше «сидячих» робіт за комп’ютером, люди стали лінивішими, тому й набирають зайву вагу, що впливає і на зовнішній, і на внутрішній стан. Тобто, з’являється безсоння, дратівливість, надзвичайний емоційний сплеск. Кожна людина – індивідуальна, але у всіх харчування має бути збалансованим та правильним. Кожного дня потрібно вживати білки, жири, вуглеводи. Обов’язково має бути складений правильний режим у харчуванні та тренуванні. Лише в такому комплексі можна досягати певних результатів та успіхів. На жаль, сьогодні дуже багато таких людей, які й уявлення не мають про те, як розпочати тренування чи оздоровлення свого організму. Наші тренери повсякчас стараються довести клієнтам, що краще провести 5 чи 10 занять із досвідченим тренером, ніж покалічити себе за один раз. Всі працівники фітнес-центру «Дарт» твердять, що користь і вигода від спорту очевидні й незаперечні, але весь час потрібно знати, коли і що можна використовувати.
– Професійний тренер контролює техніку виконання вправ та завдань, допомагає правильно освоїти тренажери: гантелі, штанги, як тримати руки, під яким кутом та інше. Неправильне виконання вправ може призвести до небажаних травм, в результаті чого клієнт випадає з режиму тренувань на довгий час. Після того, як людина набула певної практики та досвіду, може тренуватися й сама, а до того часу кращий варіант вибрати собі досвідченого тренера, – ділиться думками Олексій Олексійович. – Практика вже показала, що люди задоволені роботою наших тренерів. Вони часто повертаються до нас після певних тренувань і не тільки, останнім часом когорта клієнтів постійно збільшується. Відрадно, що приїжджають до нас не тільки з Виноградівського району, а з різних областей. Крім того, був у мене цікавий клієнт із Турції, спілкування з яким збагатило мене новим досвідом роботи. Неодноразово спостерігали, що люди полюбляють нашу методику, програму тренувань, а також послідовність виконання вправ та техніку. А це – наша заслуга та гордість, – констатує Олексій Олексійович.
– Велике задоволення для мене приносить щоденне спілкування та співпраця з дружнім колективом фітнес-центру. Всі вони енергійні, життєрадісні, позитивні та активні. Саме цим людям у будь-який момент можна довіряти та довірити їм своє здоров’я, вони додають сил та наснаги у роботі. Тому всім, хто прагне самовдосконалення у спортивному житті, працівники фітнес-центру пропонують звертатися до нас. Ми раді бачити в очах клієнтів задоволення та успіх у досягнутій меті. Тож бажаємо всім спортсменам досягати більш вагомих результатів та залучати до здорового способу життя своїх знайомих, колег та родичів, адже фізичне здоров’я – це запорука успіху у справах та особистому житті, – такими побажаннями завершив свою розмову Олексій Левчук.
Ріта Мезей