icon clock01.07.2021
icon eye33
Фото Цікаве

Заслужена відзнака залізничнику

На будь-якому підприємстві цінують сумлінних і відповідальних працівників. Часто їх нагороджують почесними грамотами та подяками, а найзаслуженим вручають вищі відзнаки. Нині мова піде про працівника залізниці Михайла Ухача, котрому нещодавно вручили нагрудний знак «За самовіддану працю» ІІ ступеня. Це дуже почесна нагорода, якою відзначають тих працівників залізниці, які успішно виконують виробничі завдання, показують високу майстерність у роботі, за вагомий внесок у забезпечення виконання завдань з перевезення вантажів та пасажирів, впровадження нової техніки та передових технологій.
Михайло Карлович уже 36 років безперервно працює на залізниці в Королеві. Він щиро любить свою роботу, віддається їй сповна. Завдячує за це своєму тестеві, з легкої руки якого наважився прийти сюди влаштуватися працювати.
Роботи в складачів-залізничників завжди багато, доводиться працювати позмінно. Але чоловік не жалкує, бо й зарплатня тут доволі пристойна і вдома можна господарство порати у вихідні дні. Тому про заробітки за кордоном йому думати не доводиться. Дякувати Богу, на все вистачає.
«Свого часу ми складали за зміну 700-800 вагонів. Наразі також не сидимо без діла, адже кар’єри працюють, фабрики теж. Лише Хустський кар’єр щодня більше 25 вагонів цеоліту завантажує, а ще додається Королівський, також потребують вагонів Солотвино і Батьово. Адже наші маршрути – це Королево – Солотвино, Королево – Батьово, Королево – Дяково. Тож за зміну наїздишся скрізь. А ще потрібно правильно зачіпляти і відчіпляти вагони, бо від цього залежить, що вони своєчасно потраплять на адресу замовника. І все це – стоячи на підніжці вагона, як спортсмен, що біжить відстань з перешкодами», – ділиться Михайло Ухач.
За свою професійну діяльність цю потрібну і відповідальну справу вивчив досконало, як кажуть, на зубок. За відповідальність і працьовитість заслужив авторитет у колег, особливо молодих, з якими ділиться її азами, а також пошану від керівництва, яке високо оцінило професіоналізм свого працівника.
До слова, коли ми готували цей матеріал, від начальника станції Королево Івана Кекерченя надійшла приємна новина – Михайла Ухача нагороджено ще одним знаком «За самовіддану працю» на цей раз І ступеня та грошовою премією. Вітаємо справжнього фахівця своєї справи з черговою відзнакою, нехай щастить йому на професійній ниві, яку він обрав собі до душі.

Іван КОЗАК, наш громадський кореспондент