icon clock09.04.2020
icon eye16
Політика Фото

Заходи запобігання поширенню на території району коронавірусної хвороби вирішували в районній раді

Кошти на забезпечення заходів з протидії в районі поширення COVID-19 депутати Виноградівської районної ради виділили на термінових сесіях, а також вирішили питання довезення медичних працівників до місця роботи.
Відтак на забезпечення закладів охорони здоров’я необхідним обладнанням, медикаментами та засобами індивідуального захисту додатково з районного бюджету спрямовано 3 млн. 300 тис. грн.
За участі голови Виноградівської районної ради Віталія Любки, його заступника Адальберта Сверенка, були проведені робочі наради з питань фінансування медичних закладів та здійснення перевезень медичних працівників з населених пунктів до районної лікарні. Так керівники КНП «Виноградівська районна лікарня» Олександр Милюков, Центру первинної медико-санітарної допомоги Агата Гал інформували про стан закупівлі медичних матеріалів щодо протидії поширення коронавірусної хвороби. Зокрема, районна лікарня та Центр вже отримали частину необхідних медикаментів, засобів індивідуального захисту для працівників, тощо.
«Звичайно, цього всього занадто мало, проте на даний час робиться все можливе для того, аби виконати першочергові потреби медичних установ району», − зазначив голова ради.
Керівники медичних установ району у свою чергу висловили щиру подяку волонтерам та меценатам, небайдужим місцевим жителям і підприємствам, які у цей непростий період всіляко допомагають закладам охорони здоров’я.

Окрім того, було вирішене питання довезення медичних працівників до районної лікарні. Через скасування приміських автобусних рейсів місцевими перевізниками, медики району не мали можливості самотужки добратися до місця роботи. Отож, згідно з рішенням сесії, для цих цілей Центром з обслуговування закладів освіти Виноградівського району були надані шкільні автобуси. Відтак районною радою для централізованого перевезення медпрацівників розроблені маршрути, а необхідні кошти на ці цілі виділені з районного бюджету. Районна рада та Виноградівське відділення Закарпатгазу теж не залишилися осторонь цієї проблеми та частково забезпечили довезення медиків своїми силами.
                                                                               

Виноградівська районна рада