icon clock23.12.2016
icon eye21
Культура Фото

З ювілеєм, рідна школо!

Особливою подією для жителів Черни у ці передсвяткові зимові дні стало святкування 55-річного ювілею школи, яке відбулося минулої п’ятниці. У далекому 1961 році в мальовничому куточку піднеслася вона над землею, оточена тендітними берізками та поважними дубами. І потекли дзвінким, веселим струмочком до неї перші учні. За ці десятиліття зі  стін навчального закладу вийшли тисячі вихованців. Багатьох життєві дороги розвели по всій Україні і навіть далеко за її межі. Горджуся, що не тільки навчалася тут, а й мала честь попрацювати в чудовому шкільному колективі. Скільки б літ не спливло, а вона така ж рідна і близька.
Привітати Чернянську одинадцятирічку з важливою датою приїхали випускники, ветерани-педагоги, учні, батьки та поважні гості – перший заступник голови РДА Наталія Костелеба-Веремчук, в. о. начальника управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Віктор Жупанин, депутати обласної ради Федір Ісайович та районної ради Мирон Фурман і Михайло Добош.
Після відвідин школи продовжилося свято в залі сільського будинку культури. Кожного гостя зустрічали дівчата у народних костюмах, дарували квіти та сувеніри, зроблені учнями. Стіни прикрашали плакати та стіннівки, присвячені ювілею школи, а на самому видному місці розташувався іменний торт. Ми всі опинилися в по-домашньому затишній атмосфері, яка ще раз довела, що школа – це рідний дім, а її колектив – одна велика родина. Тож, як прийнято в народі, гостям піднесли запашний коровай.
Урочисте слово на правах господині свята першою виголосила директор школи Оксана Чонка.
«Сердечно вітаю всіх вас, дорогі учні, вчителі, випускники, батьки, шановані ветерани, з ювілеєм вашої школи. У вас дійсно велике свято, яке є важливою подією не лише для сьогоднішніх школярів та педагогів, а й для всієї сільської громади, адже кожен із вас вийшов зі стін Чернянської школи. Всій шкільній родині хочу побажати міцного здоров’я, мирного неба, великого натхнення, успіхів, а вчителям, аби вони своєю освітянською працею й надалі примножували славу вашої рідної школи», – сказала Наталія Костелеба-Веремчук.
Щирі привітання гостей перепліталися з чудовою концертною програмою, в якій брали участь найталановитіші учні школи та вчителі. Тут було все: чудові співи і поетичні посвяти, запальні танці та музичні постановки. В цьому чимала заслуга вчителя музики Марії Спащук. Концертні номери змінювали спогади ветеранів освітянської ниви Марії Громовчук та Ганни Регецій, колишніх директорів Василя Івашка та Марти Світлик, випускниці, директора Новоселицької ЗОШ Ірини Токач, привітання голови районної профспілки працівників освіти та науки Івана Кльофи. А ще були незабутні враження, веселі жарти, урочисті поздоровлення від працівників дитсадка, амбулаторії та сільради.
У цей ювілейний день колектив школи почув на свою адресу не тільки теплі слова, але й отримав коштовні подарунки. Кращих педагогів було відзначено грамотами та подяками.
Слід зауважити, що ювілею школи передувала кропітка робота всього педагогічного колективу. Вивчено архіви, зібрано інформацію про випускників та вчителів різних років, щоб вдалими презентаціями на великому екрані продемонструвати, яким важливим і насиченим був шлях навчального закладу довжиною у 55 років.
Любов ТОКАЧ