icon clock29.12.2016
icon eye23
Спорт Фото

Юні футболісти Чепи «Засяяли» сріблом

У Чепі живе працьовитий народ. Слава про село кабачків шириться всією Україною. Але ж дбають тут не тільки про городництво. П’ять років тому, коли своїм волевиявленням сельчани обрали сільським головою вчителя Миколу Товта, він взявся і за розвиток спорту у рідному селі. Свого часу тут діяла хороша футбольна команда. Та з роками старші покинули гральне поле, а молодь так і не згуртувалася. Останні роки у Чепі активно діють дві футбольні команди – дорослих та юнаків. Відрадно, що і сільський голова грає у футбол. Більше того – Микола Товт разом із Федором Сантов тренують юнацьку футбольну команду. Цьогоріч хлопці порадували своїх наставників гарним результатом, виборовши на районному чемпіонаті срібло та кубок за друге місце. Микола Михайлович завітав у редакцію, аби поділитися із нашими читачами цією радістю і подякувати своїм юнакам за гарну гру.
– П’ять років тому, одразу після виборів на посаду сільського голови до мене підійшов підприємець села  Федір Сантов і запропонував відновити футбольну команду у селі. Дякуючи йому, ми придбали форму та м’ячі для наших хлопців і вивели їх на сільське поле. Згодом до підтримки спорту долучилися і підприємці села, у сільський бюджет ми щороку закладаємо для розвитку футболу по 10 тис. грн. Відтоді з року в рік як стартував чемпіонат району, так ми і фінішували до кінця, жодного разу не сходили з дистанції. Проте щоразу залишалися у першій п’ятірці, так і не дотягнувши до призових місця. Цьогоріч у другому колі із десяти турів ми отримали тільки одну поразку. У вирішальному матчі поступилися ФК «Фанчиково», тож нам і дісталося срібло. А от за результатами кількості забитих голів цього футбольного сезону у нас перше місце, адже у ворота суперників влучили аж 54 (!) рази. Ми задоволені таким результатом. Адже це – невтомний труд на полі під час тренувань. Хлопці поставилися дуже відповідально до цих змагань. Тож, вітаючи їх із заслуженою перемогою, дякуючи небайдужим до футболу підприємцям села, ми замовили для них торт – спортивний стадіон, аби після «гірких» тренувань вони поласували «солодкою» перемогою, відчувши смак свого тріумфу. А от уродженець Чепи Карло Шереш зараз живе у Чернівцях, має мережу фотосалонів (є і у Виноградові), аби ця перша перемога назавжди запам’яталася юнакам, пообіцяв виготовити для них на новий рік календарі із фотографією футбольної команди. До слова, саме пан Карло свого часу зробив номерки та надписи на футболках спортсменів-односельчан, – каже Микола Михайлович.
До складу юнацької футбольної команди Чепи входять хлопці віком до 18 років. Проте наймолодшим гравцем тут є син головного тренера – шестикласник Мілан Сантов. Ворота команди захищає Василь Шереш, а нападником є Іван Микулюк. Проте сільський голова не виокремлює когось із гравців, бо задоволений грою кожного юнака. Тож щиро дякує їм за наполегливий труд і щиро вірить, що їх незгасна енергія піднесе футбол у рідному селі на відносно високий рівень.  
Наталія Кобаль