icon clock26.07.2019
icon eye30
Політика Фото

Як голосували у Великих Ком’ятах

У Великих Ком’ятах на дільниці №210078, що розміщена в адмінбудинку сільської ради, такої активності виборців давно не було. За словами голови дільничної виборчої комісії Мар’яни Гнатківської, із 22427 зареєстрованих виборців, на час закриття дільниці проголосували 1062 по загальнодержавному, а по одномандатному виборчому округу – 1058 чоловік.
– Виборча дільниця відкрилася вчасно без жодних ексцесів і вже під дверима чекав Іван Боршош, котрий вирішив виконати свій громадянський обов’язок перед службою Божою. Відтак, як і завжди, найбільша активність плину виборців спостерігалася зранку перед початком богослужінь та в час, коли християни поверталися з церков додому. Активними були люди старшого віку, проте і молоді сім’ї йшли на дільницю, як на свято – з маленьким дітками, котрі радо допомагали батькам кидати в скриньку бюлетені. Вперше на цих виборах голосували Марія та Ганна Гульпа, Інна Матьола, Іван Федьо, Наталія Ісак. А от серед найстарших, котрі самі прийшли на виборчу дільницю, були 89-річний Михайло Мотрунич та 85-річний Віктор Міщенко. На дому по НСП за місцем перебування голосували Юрій Козуб, Марія Андрашко, Марія Чегіль і Юлія Матьола, а от згідно заяви щодо неможливості пересуватися, підкріпивши їх медичними довідками, принесли скриньку для голосування додому Марті Кареліній, Марії Гульпі та Андрію Пушкашу. Було багато людей, котрі забули паспорт вдома. Вони йшли за документом і поверталися знову, – сказала Мар’яна Олександрівна.
Як повідомила нам заступник голови комісії Марія Тоні: «із зміною місця голосування на дільниці було 9 чоловік, з них 6 отримали тільки один бюлетень по одномандатному виборчому округу, тобто – голосували тільки за партії. Під час підрахунку голосів зіпсованих бюлетенів не виявили, проте дехто із сельчан, не визначившись із тим, де класти відмітку, кинули у скриньку абсолютно пусті бюлетені: 8 по одномандатному виборчому округу (за депутата) та 28 по загальнодержавному виборчому округу (за партію). На всі ці бюлетені, як недійсні, складені відповідні протоколи. Також на дільницю завітали два кандидати у народні депутати – Євгеній Ярина та Надія Онисько, представники деяких кандидатів та були два спостерігачі з Угорщини».
Після підрахунку голосів, Мар’яна Гнатківська люб’язно надала нам результати політичних симпатій великоком’ятчан. Так, найбільше – 601 голос віддали за політичну партію «Слуга народу», 72 голоси – за «Батьківщину» і 51 за радикальну партію Олега Ляшка. Нуль голосів за «Партію Шарія», по 1 – за «Факел» та «Аграрну партію України». Щодо депутатів, то найбільше сельчан голосували за Владіслава Поляка – 534 чоловік, Павла Балогу – 242 та Івана Маргітича – 147 чоловік.
Наталія Кобаль