icon clock23.09.2016
icon eye24
Культура Фото

Художник Іван Токач презентує глядачам свій творчий доробок

Минулого тижня у виставковій залі «Імпасто» відкрилася перша персональна виставка художника з Виноградова, члена об’єднання «Мистецька Угоча» Івана Токача. Напередодні свого 60-річного ювілею автор вирішив поділитися своїм позитивним баченням світу, його неймовірою красою із виноградівцями та гостями міста. Тут представлено 40 полотен майстра пензля, де зображені неймовірні пейзажі нашого прекрасного краю.
Про творчий шлях митця присутнім розповіла керуюча «Імпасто» Валентина Костьо, відзначаючи, що фарби на його полотнах такі яскраві, світлі, немов «горять» чудовими барвами.
Теплі слова на адресу художника виголосила перший заступник голови РДА Наталія Костелеба-Веремчук, котра відзначила, що відкрила для себе ще одного талановитого митця, який влучно зумів перенести неосяжність нашої чудової природи на свої полотна, даючи можливість глядачеві мимоволі перенестися у місця, що зображені на картинах. Подякувала  автору за роботу, побажала творчих успіхів, невичерпної енергії та великого натхнення і вручили грамоту райдержадміністрації за вагомий внесок у розвиток декоративно-прикладного мистецтва.
Вітали майстра пензля із визначною подією колеги-художники Карло Керечан, Павло Кутлан, Федір Сільваші, начальник відділу культури РДА Василь Югас, друзі та поціновувачі образотворчого мистецтва. А музичний дарунок всім присутнім подарували соліст обласної філармонії Олександр Товт та співачка Тетяна Гудачок.
Любов ПЕЛЕХАЧ