icon clock25.11.2021
icon eye55
Фото Цікаве

Всеукраїнський тиждень професійної освіти

Іноді другим народженням людини називають вступ до самостійного трудового життя. Від того, наскільки вірно вибраний цей шлях, залежить місце кожного з нас серед людей.
У рамках Всеукраїнського тижня професійно-технічної освіти, з 22 по 26 листопада 2021 року, фахівці Виноградівської районної філії Закарпатського обласного центру зайнятості спільно з представниками Вищого професійного училища №34 м. Виноградів провели ряд профорієнтаційних заходів для учнівської молоді у Буківській ЗОШ I-III ст. та НВК «Виноградівській ЗОШ І-ІІІ ст. №7, тренінг «Складання резюме», з метою популяризації робітничих професій та формування в учнів реального погляду на її вибір, а також професіографічну екскурсію у ТОВ «Сандерс-Виноградів» для учнів ВПУ №34.
Під час заходів молодь дізналася про розмаїття професій та основні правила їх вибору, про мобільний додаток для android-пристроїв «Центр професійної орієнтації», про веб-базову платформу «Моя професія: консультаційна мережа», «Платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри».
Учасники заходів ознайомилися з аспектами складання резюме, мали можливість на власні очі побачити виробничі процеси ТОВ «Сандерс-Виноградів», а також про перспективи навчання у Вищому професійному училищі №34 м. Виноградів.

Проведення профорієнтаційної роботи допомагає учням зробити правильний крок під час вибору майбутньої професії, та є дієвим чинником у пропагуванні робітничої праці – цікавої, творчої та високооплачуваної. Сьогодні працювати за робітничою професією є престижно та перспективно, а майбутнє ринку праці полягає у вихованні нового покоління кваліфікованих робітничих кадрів.

Мар’яна ПОП,
начальник відділу взаємодії з роботодавцями Виноградівського ЦЗ