Врятуймо Михайликові життя!

Один Бог знає, звідки бере сили ця молода тендітна мама. У Джесіки-Маріани Балега два сини. Старший Самвел, якому зараз шість, народився з ознаками ДЦП. Тоді, всі свої сили та гроші батьки витрачали для порятунку первістка. Наразі хлопчик уже ходить в школу і практично не хворіє. Згодом у подружжя на світ з’явився ще один синочок. Вони раділи і дякували Богу, що дитина народилася здорова, гарно росте і розвивається. Аж ось біда знову постукала в їхні двері – у Михайлика лікарі виявили пухлину мозгу, яка розмістилася на зорових шляхах.
– Три місяці тому Михайлик захворів на пневмонію, після чого у нього в легенях була вода, яку довелося викачувати. А на додачу ще й гемоглобін був дуже низький. Пройшовши курс лікування у дитячій клінічній лікарні, ми повернулися додому. Вже вдома з обіднього сну дитина прокинулася з плачем і скаргами на біль. Я взяла його на руки, аж раптом він почав закатувати очка, так, що зінички не було видно, одні більма, з ротика пішла піна і почалися судоми. Так його тримало 10 хвилин. Я перелякалася, що то приступ епілепсії. У Виноградові в райлікарні нас одразу направили у реанімаційне відділення, а вже звідти «швидка» відвезла в Мукачево. Спочатку так само дитина перебувала в реанімації, а відтак нас перевели у неврологічне відділення. Наразі він двічі на день приймає протисудомний наркотичний засіб «Депакін». Лікарі сказали, якщо зробити операцію, дитина повністю втратить зір. Але ми вирішили ризикнути. Крім того, медики виявили у нього ще шуми в серці. Операція триватиме від 9 до 12 годин, тому закарпатські медики побоюються, що дитина може не прокинутися після наркозу… Наразі лікуємося в Києві в інституті нейрохірургії. Позаяк операція позапланова, її вартість становить 5 тисяч доларів, біопсія – 30 тисяч гривень. А стояти в черзі часу у нас немає, – розповідає мама.
Сім’я донедавна мала свій бізнес – точку на базарі, та через короновірусну інфекцію її довелося закрити. Чоловік поїхав за кордон на заробітки, а мама вдома звертається до всіх небайдужих людей допомогти їм врятувати життя синочка. Гроші можна надсилати на рахунок Ukrgasbank 5355077010369468 на ім’я мами Джесіки-Маріани Балега.