icon clock09.12.2019
icon eye22
Політика Фото

Владіслав Поляк клопоче про ремонт вокзалу у Виноградові

Щорічно кількість туристів на Закарпатті зростає, а отже туристична сфера невпинно розвивається. Однак вагоме значення має не лише те, чи розроблені туристичні маршрути, чи є в краї хороші готелі і заклади громадського харчування. Важливо і те, наскільки розвинена інфраструктура в краї, що бачить турист, вперше приїжджаючи у наші міста.
Те, що бачить туристи по приїзді у Виноградів, справляє не найкраще перше враження: будівля станції залізничного вокзалу «Виноградів-Закарпатський» сьогодні перебуває у вкрай занедбаному стані. Саме тому народний депутат України Владіслав Поляк надіслав звернення на ім’я Голови правління АТ «Укразалізниці» Євгена Кривцова з проханням знайти можливість виконати капітальні ремонтні роботи на залізничній станції Виноградова у 2020 році.
У документі, зокрема, ідеться і про те, що Виноградів та Виноградівщина з кожним роком приваблюють все більше гостей. Причина тому наявність профільних санаторіїв, розвинена система туристичних маршрутів, колоритні місцеві фестивалі.
«Щорічно, наприкінці серпня, у м. Виноградові проходить Міжнародний музичний фестиваль-конкурс сучасної пісні і танцю «Кришталеві грона». Великою популярністю користується і гастрономічний винний фестиваль «Угочанська лоза». З усієї країни їдуть до Виноградова для лікування у санаторії «Теплиця» […] В основному при доїзді до м. Виноградів учасники фестивалів, гості краю та туристи використовують залізничний транспорт, і перше, із чим вони стикаються – це будівля станції залізничного вокзалу “Виноградів-Закарпатський”, яка сьогодні перебуває у вкрай занедбаному стані та потребує невідкладного капітального ремонту», – зауважує у зверненні нардеп.
За словами політика, за роки незалежності України в приміщеннях вокзалу було проведено лише два косметичні ремонти (мінімальне пофарбування та побілка приміщення станції), а її капітальний ремонт не проводився взагалі.
Оскільки питання реконструкції вокзалу доволі болюче, його неодноразово піднімали мешканці міста, наприкінці жовтня Владіслав Поляк ініціював зустріч із міським головою Виноградова Степаном Бочкаєм. Ішлося зокрема про те, аби з міського бюджету профінансувати роботи по благоустрою прилеглої до вокзалу території.
«Керівництвом міста в перспективних планах на 2020 рік заплановано виконати роботи з ремонту тротуарного покриття на під’їзді до залізничної станції, провести роботи з висадження нових та розчищення існуючих зелених насаджень», – доповідає щодо результатів зустрічі політик.
Що стосується комплексних ремонтних робіт, то, оскільки, балансоутримувачем будівлі вокзалу є функціональний підрозділ «Львівська дирекція» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Укразалізниця», відповідно і виконання їх залежить більшою мірою саме від них.
«Впевнений, що лише комплексно, спільними зусиллями, співпрацею ми зможемо покращити історичну будівлю залізничної станції (її було відкрито 24 жовтня 1872 року) та прилеглу територію, піднести на новий рівень туризм на Виноградівщині та в Закарпатті в цілому.
Збережемо та створимо нові робочі місця.
У зв’язку з вищевикладеним та керуючись ст. 16 Закону України “Про статус народного депутата України” прошу Вас звернути увагу на викладену інформацію та віднайти можливість виконання комплексу капітальних ремонтних робіт на залізничній станції м. Виноградова у 2020 році», – зазначив Владіслав Поляк у своєму зверненні.
Про те, як далі розгоратимуться події навколо цієї проблеми, проінформуємо згодом.
Прес-служба Владіслава Поляка