icon clock08.12.2016
icon eye25
Культура Фото

Вихованці Виноградівського дитбудинку-інтернату зустрічали гостей

Напередодні відзначення Міжнародного дня інвалідів голова районної ради Віталій Любка та багато інших гостей побували у Виноградівському дитячому будинку-інтернаті. Для більше ста вихованців – дітей та  молодих людей з обмеженими можливостями цей заклад став, наче рідною домівкою, а товариші, педагоги і вихователі – справжньою родиною. Тож у той грудневий день усі разом вони зустрічали гостей, які, як і годиться, прийшли з подарунками.
Тематичний захід розпочав директор Виноградівського дитячого будинку-інтернату Юрій Шаркань, який з гордістю розповів гостям про талановитих і працелюбних вихованців закладу, а також про допомогу і підтримку щирих серцем людей. Затим гості мали можливість познайомитися з гуртом «Джентльмени з Виноградова», до складу якого входять вихованці дитбудинку, котрі виконали віночок українських народних пісень. Захоплююче дійство презентували й гості – учасники фольклорного колективу «Молоді волохи» (керівник Іван Рацин), що діє при Новоселицькому будинку культури (директор Марія Рацин). Піснями і танцями звеселяли вихованців дитбудинку й учасники художньої самодіяльності Новосільського будинку культури (керівник Лівія Баторі).    
– Ознакою цивілізованого суспільства є те, наскільки держава приділяє увагу людям з особливими потребами. Я надіюсь, що з року в рік держава все більше уваги буде приділяти саме вам, людям з особливими потребами та працівникам таких закладів, –  у своєму вітальному слові зазначив голова районної ради Віталій Любка. Відтак він подякував керівництву, педагогам та вихователям  закладу за повсякденну наполегливу працю, а також  усім, хто долучається і допомагає людям з особливими потребами, та виконав приємну місію – передав вихованцям дитбудинку солодкі подарунки від депутата обласної ради Владіслава Поляка.
Віриться, що насичена концертна програма, чудові виступи аматорів сцени та солодкі подарунки бодай трішки скрасили та підсолодили життя обділених долею людей з особливими потребами.
Ганна КОБАЛЬ