icon clock24.05.2019
icon eye21
Спорт Фото

Виноградівську районну федерацію футболу очолив Володимир Талабірчук

Із 24 запрошених делегатів на установчі збори громадської організації з’явились 23, тож кворум був легітимним. Спочатку ухвалили рішення ліквідувати стару федерацію, згодом – створити нову. Головуючим зборів обрали першого заступника голови Виноградівської районної федерації Адальберта Сверенка. Нагадаємо, раніше ГО очолював Йосип Гевеші, який виїхав за кордон. Тож федерація існувала виключно формально – не було чемпіонату, кубка. Дві команди Виноградівщини: «Вілок» та «Перехрестя» змагались у футбольних перипетіях Берегівщини.
На посаду голови ГО «Федерація футболу Виноградівського району» запропонували одну кандидатуру – колишнього заступника, а за сумісництвом спортивного директора ФК «Севлюш» Володимира Талабірчука. Як на мене, досвідченого фахівця. Зрештою, такої думки були і всі присутні делегати. «Він футбольний на всю голову» – так коротко охарактеризували Володимира Євгеновича.
З-поміж присутніх на установчих зборах – заступник голови федерації футболу Закарпаття Віктор Качур. «Скільки не приїжджаю на Виноградівщину, бачу одні й ті обличчя. На вас тримається футбол в окремих населених пунктах і в районі загалом. І виключно від вас залежатиме майбутнє футболу. Ви зробили свого часу правильний крок – приєднались до єдиної бази футболістів. І, повірте, не в цьому основна проблема відсутності чемпіонату, команд, зокрема. Так, важко, бо район прикордонний, але з часом усе налагодиться. Як на мене, кращої кандидатури, ніж Володимир Талабірчук, я не бачу. Він досвідчений футбольний функціонер, якому вдасться відродити славні футбольні традиції Виноградівщини», – зауважив заступник голови ФФЗ Віктор Качур.
Кандидатуру Володимира Талабірчука одноголосно підтримали усі делегати. У свою чергу, Володимир Євгенович запропонував на посади першого заступника Адальберта Сверенка, заступника – Івана Василинця. За них теж проголосували аналогічно.
Сам же новообраний голова федерації Володимир Талабірчук запевнив, що докладе максимум зусиль, аби відновити основні районні змагання. Керманичем громадської організації стала людина футбольна, яка хоче працювати.
Віталій БІРОВЧАК
Федерація футболу Закарпаття