icon clock25.08.2016
icon eye19
Фото Цікаве

Виноградівський лісгосп зайняв призове місце на обласному конкурсі вальників лісу

На Міжгірщині відбувся конкурс-змагання вальників лісу «Лісоруб-2016» серед лісогосподарських підприємств Закарпаття. Обласним змаганням передували районні, на яких кращим лісорубом Виноградівщини став Ігор Жолдош з Виноградівського лісництва, тож він і захищав честь району, порадувавши хорошими результатами. Варто зазначити, що саме у нашого конкурсанта була найбільша і найактивніша група підтримки з числа колег. А народний митець з Шаланок Олексій Повлін розгорнув чудову виставку власних робіт різьби по дереву.
Організатором видовищного дійства було Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства під керівництвом Валерія Мурги. Серед почесних гостей були: голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та його заступник Віктор Мікулін, заступники начальника ЗОУЛМГ Ігор Коцур і Василь Кий, голова Міжгірської РДА Василь Худинець і голова райради Василь Щур, a також голова обкому профспілки працівників лісового господарства Валерій Федурця.
Змагання за звання кращого лісоруба краю розпочалися після того, як всіх присутніх ознайомили із правилами техніки безпеки. Конкурсанти продемонстрували віртуозне володіння бензопилами: звалювання дерева, монтаж нового ланцюга, комбіноване та точне розкряжування, відокремлення сучків та одну вправу довільної програми. За ходом виконання кожної окремої вправи ретельно стежило прискіпливе журі, до складу якого входив і головний інженер з охорони праці Виноградівського держпідприємства Дмитро Зейкан. Переможці змагань визначалися серед команд та окремо за вправами. Новинкою цьогорічних змагань стала запозичена організаторами європейська практика, оскільки ліс валили не серед гущави дерев, а демонстрували свою майстерність на вкопаних у землю 12-метрових деревах, які спеціально привезли на місце проведення змагань з лісгоспу заздалегідь.
І ось, нарешті настала хвилююча мить нагородження переможців. Так, перше місце отримала команда ДП «Міжгірське ЛГ», друге посіли працівники ДП «Великоберезнянське ЛГ». І вперше ДП «Виноградівське ЛГ», завдяки майстерності лісоруба Ігора Жолдоша стало призером обласного етапу конкурсу, посівши третю сходинку п’єдесталу. Також Ігор Олександрович отримав грамоту «За кращий результат при виконанні вправи «Монтаж нового ланцюга». До слова, наш призер вже був учасником обласного етапу конкурсу вальників лісу і має нагороди за кращі результати в окремих вправах, а от в загальному заліку медаль увінчала його груди вперше. Переможців нагороджено грамотами, медалями, преміями та цінними подарунками. І. Жолдош привіз додому газонокосилку. Вітаємо переможця з достойним результатом і бажаємо йому ще більших досягнень на професійному поприщі.
Наталія Кобаль