icon clock12.04.2019
icon eye75
Спорт Фото

Виноградівські борці – найкращі

Нещодавно у Виноградівській ДЮСШ відбувся відкритий турнір з вільної боротьби серед юнаків 2005-2006, 2007-2009, 2010-2011 р. н. та дівчат 2007-2009 р. н., присвячений пам’яті учасника бойових дій в Афганістані, Героя Радянського Союзу Сергія Козлова. У змаганнях взяли участь близько 100 юних борців та борчинь з Мукачівського, Іршавського, Хустського та Виноградівського районів, команди Хуста та Львова. Турнір проходив у 21 ваговій категорії.
На урочистому відкритті учасників привітали воїни-інтернаціоналісти, полковники запасу Віктор Чебан та Чоба Сані, які розповіли про подвиг Козлова С. П. Також юних борців привітав заслужений тренер України В. Г. Раковський, побажав їм красивої боротьби та гарних прийомів.
Добре виступили виноградівські спортсмени, які за підсумками змагань вибороли перші та призові місця. Серед юнаків 2010-2011 р. н. у ваговій категорії 20 кг виноградівці Богдан Годван зайняв ІІ місце, а Максим Копча та Марк Скрябін – ІІІ; у ваговій категорії 24 кг Артем Цупик з Виноградова став другим, а Віталій Пушкаш з Великих Ком’ят зайняв третє місце; у ваговій категорії 28 кг Назар Барничко з Виноградова став третім; у ваговій категорії 32 кг переміг Назар Тупиця з Малої Копані, а виноградівці Давид Максимович та Гейза Романюк поділили третю сходинку; у ваговій категорії 47 кг всі місця у наших виноградівських борців: І зайняв – Михайло Любка, ІІ – Олександр Дору, а ІІІ у Роланда Мушки та Кирила Скрябіна.
Серед юнаків 2007-2009 р. н.: у ваговій категорії 26 кг переміг виноградівець Янек Ребрик; у ваговій категорії 29 кг першим став Михайло Гомонай (Виноградів), а його земляк Степан Аніцко – третім; у ваговій категорії 32 кг переміг Дмитро Тупиця з Малої Копані, а Артем Бучок з Виноградова став другим; у ваговій категорії 35 кг всі місця зайняли наші виноградівські борці: І – Арсен Зайченко, ІІ – Данило Мірошниченко, а ІІІ поділили Віктор Возний та Ростислав Лук’янченко; у ваговій категорії 38 кг переміг Даніель Чепак з Виноградова; у ваговій категорії 53 кг першим став Максим Козубко, другим – Алекс Бенце, а третім Дмитро Довганич – всі з Виноградова.
Серед юнаків 2005-2006 р. н.: у ваговій категорії 31 кг виноградівець Денис Павлій-Сеге зайняв друге місце; у ваговій категорії 34 кг другим став Діоніс Скунц, а третім Микола Лівік (обоє з Виноградова); у ваговій категорії 42 кг виноградівець Сергій Зайченко став другим, а його земляк Степан Гарапко – третім; у ваговій категорії 62 кг переміг Іван Сідей з Виноградова.
Серед дівчат 2007-2009 р. н. у своїх вагових категоріях перемогли виноградівські борчині, зокрема, Анна-Марія Вірван (25 кг), Кароліна Мазур (30 кг), Емілія Попович (55 кг), Клара Югас (55+), Сандра Мазур (34 кг), а Вікторія Пушкаш з Великих Ком’ят у цій категорії стала третьою. У ваговій категорії 37 кг перемогла Ніколетта Пішак з Великих Ком’ят, а її землячка Анастасія Копча стала третьою.
У номінації «за волю до перемоги» нагороду отримала Яна Лагодич з Хуста, а «за кращу техніку» виноградівець Дмитро Тупиця. За результатами турніру кращою стала команда Виноградівського району, яка виборола перше місце, друге зайняв Іршавський район, а третє у м. Львів.
Переможці та призери змагань були нагороджені медалями та грамотами відповідних ступенів, команди кубками та дипломами, а всі учасники отримали солодкі подарунки від президента федерації вільної боротьби Закарпатської області М. М. Магочія.
Голова Виноградівської районної спілки ветеранів Афганістану Олександр Палош висловив подяку меценатам, які допомогли в організації змагань: виконавчому директору ТзОВ «Джинтерм Україна» Орбану Чобо, керівникам КП ТОВ «Агробудпласт» Василю Кішу, МП «Інтеграл» Віктору Ковтуну, ТзОВ «Ортекс-ЛТД» Тиберію Фабрикову, ВАТ «Гроно-Текс» Ігорю Лакатошу, генеральному директору ТОВ «Сандерс-Виноградів» Герману Розенталю.
Іван БОРШОШ,  директор Виноградівської ДЮСШ