icon clock06.04.2017
icon eye42
Культура Фото

Виноградівщина повниться молодими обдаруваннями

Великодній дух та дійсно урочиста атмосфера панували того дня в актовому залі управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації. Ніби в прибраній до Пасхи світлиці, в якій напередодні відбувся фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко!», тут  проходило свято вшанування обдарованих учнів – переможців та призерів районного конкурсу учнівської творчості імені Юлії Драгун та їхніх наставників. Це їх у той день вітали та вшановували за поетичний талант, яскраве мислення та творчу працю.
Чимало вдячних, до глибини душі щирих слів звучало в той день і на адресу поетеси, іменем якої названо конкурс. Грамоту Закарпатської обласної ради за вагомий особистий внесок у збереження і розвиток народних традицій, плідну літературну діяльність та виховання молоді краю Юлії Юріївні вручила в.о. голови райдержадміністрації, депутат обласної ради Наталія Костелеба-Веремчук. За натхненну творчість дякував поетесі в.о. начальника управління освіти, молоді та спорту РДА Віктор Жупанин, який, зокрема, вітаючи переможців конкурсу, побажав їм доростати до вершин поетичної майстерності.
Конкурс учнівської творчості імені Юлії Драгун проводився управлінням освіти, молоді та спорту РДА і громадською організацією об’єднання русинів та слов’янського народу за трьома віковими категоріями. Тож, згідно рішення журі, члени якого оцінювали творчі роботи учасників, було нагороджено дев’ятеро кращих із кращих юних поетів та подяками відзначено їхніх учителів: у віковій категорії серед учнів 1-4 класів дипломом І ступеня Степана Столець (Виноградівська ЗОШ №8), дипломом ІІ ступеня – Еріку Коша (Королівська ЗОШ №2), дипломом ІІІ ступеня – Євгенія Талабіру (Підвиноградівська ЗОШ). Серед учнів 5-8 класів відповідно відзначено переможців другого етапу конкурсу: Александру Носок (Сасівська ЗОШ), Ростислава Гаврильця (Великоком’ятівська ЗОШ) та Івана Федака (Тросницька ЗОШ). У віковій категорії серед учнів 9-11 класів нагороджено Яну Пальок (Королівська ЗОШ №1), Анастасію Корнатівську (НВК «Хижанська ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ) та Нелю Іванишинець (Виноградівська ЗОШ №4). Відтак в атмосфері творчості та натхнення юні поети та поетеси читали свої вірші. До слова, поезії переможців конкурсу будуть надруковані в газетах «Новини Виноградівщини» та «Долонька».
Переможців та призерів конкурсу нагороджували в.о. голови райдержадміністрації Наталія Костелеба-Веремчук, керівник апарату РДА Юрій Продан, в.о. начальника управління освіти, молоді та спорту РДА Віктор Жупанин, а також меценат конкурсу приватний підприємець Володимир Драгун. Переможців та призерів конкурсу було відзначено грошовими преміями, натуральними соками від спонсора – сина поетеси, а також її збіркою поезій. А насамкінець Юлія Юріївна дала юним обдаруванням поради-настанови на подальшу поетичну творчість.
Ганна КОБАЛЬ