icon clock10.02.2017
icon eye33
Спорт Фото

Виноградівці стали кращими на чемпіонаті області з вільної боротьби

Нещодавно у нашому місті на базі Виноградівської ДЮСШ проводився чемпіонат Закарпатської області з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 2003 р. н. та молодших. У змаганнях взяли участь 6 команд із міст та районів області – всього 111 борців (77 юнаків та 34 дівчат). Юнаки боролися в 11-ох вагових категоріях, а дівчата в 10.
Чемпіонат області є одним із етапів підготовки спортсменів до змагань вищого рівня. За підсумками команди зайняли наступні місця: I місце – Виноградівський район; II місце – м. Хуст; III місце – Хустський район; IV місце – Іршавський район; V місце – м. Ужгород; VI місце – Тячівський район.
Крім цього, за результатами змагань наші борці зайняли такі особисті місця: у ваговій категорії 29 кг (юнаки) увесь п’єдестал зайняли виноградівські борці – перше місце виборов Степан Гарапко, друге  – Дмитро Тупиця, а третє Арнольд Романець; у ваговій категорії 32 кг Василь Чепак став другим,  а Микола Лівік та Нікіта Шестак розділили п’яте місце; у ваговій категорії 35 кг: переміг Михайло Головко з Виноградова, а Максим Студінський став п’ятим; у ваговій категорії 38 кг також усі призові місця у наших борців – першим став Себастьян Палюх, друге місце у Дениса Шклярука, а третє виборов Андрій Юраш; у категорії 42 кг переміг Олексій Русанюк з Виноградова, Денис Худа став другим, а Михайло Балог зайняв третю сходинку; у ваговій категорії 47 кг Фредерік Товт та Василь Ткаченко стали п’ятими; у ваговій категорії 53 кг найкращим був Микола Кіральгазі, Владислав Рогач став третім, а Олексій Магарита та Олександр Сідей зайняли п’яте місце; у ваговій категорії 59 кг Валентин Параска став четвертим; у категорії 66 кг Давід Кудрон виборов срібло; у категорії 73 кг переміг Михайло Боршош, а Янек Довжин став найкращим у ваговій категорії 85 кг.
Виноградівські дівчата показали наступні результати: вагова категорія 28 кг – третє місце у Сандри Мазур; 30 кг – 2 місце у Евеліни Мазур, а 3 зайняла Каріна  Гарапко; у ваговій категорії 32 кг Діана Волошин стала третьою; у категорії 34 кг перемогла Емілія Попович, а Аліна Головко стала переможцем у ваговій категорії 37 кг; у ваговій категорії 40 кг Клара Югас виборола срібло, а Ганна Горват зайняла четверте місце у категорії 44 кг; у ваговій категорії 48 кг Іванна Попович отримала бронзу, а борчині Кароліна Повк (52 кг) та Євгенія Чемердовська (57 кг) стали найкращими у своїх вагових категоріях.
Переможці та призери чемпіонату були нагороджені медалями та грамотами відповідних ступенів, а команди – кубками та дипломами від управління освіти, молоді та спорту Закарпатської ОДА. Змагання пройшли на високому організаційному рівні. Хочеться також відзначити професійну роботу суддів.
Іван БОРШОШ,
директор Виноградівської ДЮСШ