icon clock13.10.2016
icon eye26
Культура Фото

Вікторія Колосова представлятиме Виноградів на «Червоній руті-2017»

Днями в Ужгородi в облмуздрамтеатрі ім. Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв відбувся обласний відбірковий тур XV Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута-2017». На сьогодні «Червона рута» – найбільший, найпрестижніший і найавторитетніший в Україні та водночас єдиний у світі україномовний фестиваль сучасної молодіжної музики, який став національним надбанням. В обласних відбіркових конкурсах беруть участь представники більшості районних центрів, а в заключному етапі фестивалю – фіналі, обов’язково виступають музиканти з усіх регіонів та областей України.
В цьому році для участі у Закарпатскому областному вiдбiрковому конкурсi були представлені молоді виконавці з Ужгорода, Виноградова, Іршавського, Ужгородського, Хустського та інших районів. Спільно з дирекцією фестивалю, підготовкою та проведенням відбіркового конкурсу займались фахівці управління культури облдержадміністрації та Закарпатського обласного організаційно-методичного центру культури. Прослухавши 20 конкурсантів (солістів та гуртів), члени журі на чолі з виконавчим директором фестивалю Мирославом Мельником обрали переможців для участі у заключному етапі-фіналі конкурсу, котрі представлятимуть наш край на всеукраїнському рівні у фіналі «Червоної рути», що відбудеться в одному з великих міст уже наступного року.
Приємно, що однією з переможців у жанрі «популярна музика» стала й представниця Виноградова, студентка Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Вікторія Колосова, яка виконала кілька пісенних композицій. Члени журі прослухали Вікторію, поговорили з нею на тему сучасної української музики, а голова журі Мирослав Мельник підкреслив, що презентувати Закарпаття повинні не тільки голоси, але й особистості, які усвідомлено стали на творчий шлях, і можуть гідно представити українську пісню нашій країні і зарубіжжю. Вікторія Колосова добре відома глядачеві, як учасниця українського телешоу Х-Фактор,  і зараз є частим гостем районних, міських та обласних заходів.
Вл. інф.