icon clock24.03.2016
icon eye31
Культура Фото

Від кохання – до сім’ї

Минулого тижня в міській бібліотеці-філії відбулася зустріч молоді з лікарем-інфекціоністом Виноградівської ЦРЛ Василем Королевичем і начальником відділу в справах сім’ї та жінок управління соціального захисту населення Ольгою Ковач. Захід проводився в рамках проекту «Майбутнє варто планувати!», який книгозбірні Виноградівщини реалізовують спільно з благодійним фондом «Центр громадських ініціатив» (м. Перечин).
Широкий спектр обговорюваних питань, довірлива, відверта бесіда із старшокласниками міської гімназії та студентами Виноградівського державного коледжу МДУ, відеоролики та приклади з життя – все, про що йшла мова на тій зустрічі, спонукало молодь замислитися над тим, як зберегти своє здоров’я та прожити життя без негативних пригод, коли скрізь на юнь чатують небезпечні спокуси. Відтак тематична площина заходу «Від кохання до сім’ї» дедалі розширювалася: питання безпечних інтимних стосунків та планування вагітності, погляд сучасної молоді на взаємостосунки з протилежною статтю, небезпека наркозалежності та інфікування хворобами, що передаються статевим шляхом, у тому числі ВІЛ/СНІДом.  Як завоювати серце коханої дівчини? Як парі знаходити компроміси? І де вона – грань між коханням та закоханістю? Уроки життя надавав молоді фахівець-інфекціоніст, лікар кабінету «Довіра» Василь Королевич. Що ж, інформації для роздумів юнь тепер має більш, ніж достатньо.
Не менш важливу інформацію донесла до молоді й Ольга Ковач, яка вела мову про попередження насильства в сім’ї. Про те, що це проблемне питання є актуальним, свідчить, зокрема, прикра статистика: торік за кількістю випадків вчиненого насильства Виноградівщина посіла четверте місце, а за два місяці поточного року зафіксовано 57 звернень щодо вчинення насильства.
«Готуючись до дорослого життя, не будьте байдужими до свого майбутнього, бережіть своє здоров’я – фізичне, духовне, соціальне. Відповідальний підхід до планування сім’ї – це запорука міцної української родини», – звертаючись до молоді Виноградівщини, резюмувала ведуча заходу – бібліотекар юнацького абонементу Ольга Зевдій.
На завершення зустрічі у виконанні учениці Виноградівської школи мистецтв ім. Б. Бартока Ілдіки Мітельман лунала пісня «Українська родина». А насамкінець на юних учасників заходу чекав «солодкий стіл» та цікаві і корисні інформаційні матеріали про збереження репродуктивного здоров’я і використання сучасних ефективних методів контрацепції як альтернативи непланованій вагітності та абортам.
Ганна КОБАЛЬ