icon clock07.05.2020
icon eye36
Фото Цікаве

У Виноградові замінили старі газорозподільчі пункти на нові

Заміну застарілих газорозподільчих пунктів шафного типу здійснили у Виноградові працівники АТ «Закарпатгаз» у першому кварталі поточного року. Закупка обладнання та його встановлення здійснюється за кошти, які споживачі сплачують за доставку газу (розподіл).
«Це обладнання виготовлене у Львові на заводі RGC Production у повній відповідності до технічного регламенту обладнання, працюючого під тиском. У цих ШРП викристовуються комплектуючі, які виготовлені світовими лідерами редукуючого обладнання. Також перевагою виробництва у Львові є передові методи зварювання. Виробник гарантує якість і надає повну гарантійну та післягарантійну сервісну підтримку», – розповів головний інженер АТ «Закарпатгаз» Віктор Водзінський.
У Виноградові нове обладнання забезпечить стабільну та якісну доставку газу 120-ти абонентам. Йдеться про мешканців вулиць Копанської у Виноградові та частини вулиці Миру, що в селі Букове.
«ШРП, які замінили, були встановлені ще у 1992-му році. Їх стан, так би мовити, наближався до аварійного, тож необхідність заміни була гострою. Можна навести приклад зі старим та новим автомобілем – обидва можуть виконувати одну й ту саму функцію, але комфорт, а найголовніше – безпека, точно на користь нового автомобіля», – пояснив начальник Виноградівського відділення АТ «Закарпатгаз» Андрій Ходаківський.
Нагадаємо, шафові газорегуляторні пункти використовуються для пониження тиску газу та підтримання такого тиску в автоматичному режимі. Від роботи ШГРП залежить безперебійність та безаварійність доставки газу споживачам. Оскільки всі побутові газові прилади працюють з низьким тиском, його потрібно подавати на цьому рівні.
Нині в Закарпатті є 345 газорегуляторних пунктів та 709 газорегуляторних пунктів шафового типу. Цього року в рамках інвестиційної програми за кошти, отримані від сплати за послугу з розподілу, підприємство придбає і встановить ще 20 сучасних модернізованих ШГРП.

Пресслужба АТ «Закарпатгаз»