icon clock11.03.2016
icon eye22
Культура Фото

У Виноградові вшанували пам’ять Великого Кобзаря

За доброю традицією у день народження славного сина українського народу, геніального поета та художника, борця за відродження національної свідомості Тараса Григоровича Шевченка у Виноградові проходять урочисті заходи та покладання квітів до підніжжя його пам’ятника. Віддати шану Великому Кобзареві прийшли керівники району та міста, представники громадськості, учнівської молоді, пересічні городяни.

– Ми відзначаємо 202-у річницю з дня народження Тараса Шевченка – українського національного пророка, який мріяв про незалежність рідного народу і все своє життя поклав на вівтар цієї мети, засвідчивши перед усім світовим суспільством могутність українського народу, нашої нації, її духовне коріння і славу. Це була людина, що є символом народної волі та високих моральних устоїв, людина, яка жила в непростий час і зробила вагомий внесок у розвиток української мови та нашої культури в цілому. Великий Кобзар назавжди залишиться у нашій пам’яті, бо є і буде Україна, український народ, який ніколи не забуде його заповіту: «І мене в сім’ї великій, в сім’ї вольній, новій не забудьте пом’янути незлим тихим словом», – сказав начальник відділу культури Василь Югас.

У церемонії покладання корзин із квітами взяли участь голова РДА Михайло Русанюк, голова районної ради  Віталій Любка, перший заступник голови РДА Наталія Костелеба-Веремчук, заступник голови райради Адальберт Сверенко, міський голова Степан Бочкай та його перший заступник Василь Ціцей.

Творчість Т. Г. Шевченка – це святиня, якою дорожить і гордиться український народ. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами. З особливим хвилюванням присутні слухали «Думи мої…» у виконанні хору працівників культури та любителів хорового співу міського будинку культури. На завершення студент Ужгородського коледжу культури і мистецтв Михайло Чекан продекламував вірш Кобзаря «Перебендя».
Любов ТОКАЧ