icon clock06.09.2019
icon eye21
Політика Фото

У районній лікарні капітально ремонтують операційну

Голова Виноградівської районної ради Віталій Любка побував цими днями з робочим візитом у районній лікарні.
Спільно з головою комісії з реорганізації райлікарні, депутатом Олександром Милюковим, завідувачем хірургічного відділення Василем Бесагою, керівник ради перевірив хід ремонтних робіт операційного блоку районної лікарні на другому поверсі. Тут триває капітальний ремонт приміщень, замінюють двері, встановлюють нову систему опалення тощо.
− Відтак по завершенню робіт операційний блок лікарні буде в належному стані, що дозволить медикам у кращих умовах працювати і відновлювати здоров’я місцевих мешканців, − зазначив Віталій Любка.
У липні з районного бюджету на ці цілі було виділено 1.5 млн. грн. – капітальний ремонт операційної був включений до переліку об’єктів, видатки на які проводяться за рахунок коштів бюджету розвитку.
Крім того, нещодавно у районній лікарні почали використовувати для обстеження пацієнтів сучасний апарат – фіброколоноскопз фото- та відеофіксацією. Кошти на придбання нового обладнання у сумі 380 тис. грн. були виділені з районного бюджету. Зі слів лікаря-ендоскопіста Романа Дубляка, апарат призначений для проведення огляду товстого кишківника та термінальних відділень тонкого кишівника. Він допомагає виявляти патології та широко використовується для діагностики раку товстої кишки, оскільки з його допомогою можна взяти зразок тканин для гістологічного дослідження, а також видалити доброякісні новоутворення та поліпи.Також за допомогою фото, відеоогляду при повторному огляді можна порівняти зміни у стані здоров’я, що значно підвищує діагностичний рівень та дозволяє раніше почати лікування.
Виноградівська районна рада