У пологовому відділенні райлікарні вперше вручено свідоцтва про народження дітей

Незвична, неординарна урочиста подія відбулася цими днями в пологовому відділенні райлікарні – в присутності представників реєстраційної служби та керівництва райлікарні голова райдержадміністрації Михайло Русанюк вручив трьом породіллям свідоцтва про народження їх дітей. Букетами квітів їх привітав заступник голови районної ради Адальберт Сверенко. Бажаючи матерям та їх дітям міцного здоров’я і мирного неба над головами, Михайло Русанюк зазначив, що їм випала честь першими відчути на собі зручність такої послуги та позитивні моменти реформування органів юстиції.

Перший в житті документ – свідоцтво про народження, в урочистій обстановці вручали матерям новонароджених діток – Дмитра Довбака, Івана Фельцана та Анастасії Лемеза. В урочистому врученні також брали участь начальник Виноградівського районного управління юстиції Оксана Вінце, начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Виноградівського районного управління юстиції Євгенія Горзов, головний лікар райлікарні Надія Онисько та її заступник з дитинства і пологової допомоги Ольга Довжанчук, завідуюча пологовим відділенням Ольга Сіладі.

Відтепер з метою вдосконалення та оптимізації проведення державної реєстрації народження дітей свідоцтва про народження немовлят видаватимуться працівниками відділу ДРАЦСу безпосередньо в пологовому відділенні райлікарні. Для цього, згідно графіка щовівторка, середи та п’ятниці з 11-ої по 13-ту годину працівниками відділу державної реєстрації актів цивільного стану громадян у Виноградівській районній лікарні буде проводитись прийом документів для проведення державної реєстрації народження дитини та видачі свідоцтва про народження. При цьому батькам чи іншим визначеним законодавством заявникам необхідно подати свідоцтво про шлюб батьків, паспорти батьків новонародженого та медичне свідоцтво про народження, яке є підставою для складання актового запису про народження.

У коментарі, наданому районному часопису, начальник відділу ДРАЦСу Євгенія ГОРЗОВ зазначила:

– Це нововведення є досить практичним для батьків, котрим і так вистачає післяпологових клопотів, адже відтепер вони мають можливість отримати перший документ своїх немовлят, не витрачаючи зайвого часу на відвідування органів державної реєстрації актів цивільного стану. Головне – вчасно визначитися з ім’ям для малечі. Послуга щодо приймання та видачі документів про державну реєстрацію народження надається працівниками відділу ДРАЦСу районного управління юстиції безкоштовно. Основна мета запровадження даного проекту – зробити маленький внесок для зручності та комфорту жінок, які народжують майбутнє покоління, реалізація сервісів Міністерства юстиції України та створення сприятливих умов, спрямованих на спрощення доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження.
Ганна КОБАЛЬ