У Новому Клинові відкрили дитсадок

Перший день весни для жителів Нового Клинова був особливим, адже в урочистій атмосфері вони відкривали новий дитячий садок Неветленфолівського навчально-виховного комплексу ЗОШ І-ІІІ ступенів на 32 хлопчиків та дівчат. Розділили радість з ними численні поважні гості – голова Виноградівської райдержадміністрації Михайло Русанюк, його заступник Єва Данич, начальник управління освіти, молоді та спорту РДА Василь Белень, методист Олена Карпинець, Неветленфолівський сільський голова Йосип Оросі, депутати райради Калман Кіраль та Іван Удут  та інші. Їх малята вітали хлібом-сіллю.

– Не зважаючи на складний економічний час у країни і на зменшення коштів, що виділяються на освіту, ми маємо чудову нагоду відкриття нового дитсадка. Це знаменна подія в історії нашого села, адже садочка тут не було взагалі. Щиро дякую за підтримку та позитивне ставлення керівникам райдержадміністрації та районної ради, управлінню освіти. Чимало сил та праці доклали і батьки малечі, котра здобуватиме в цій чарівній будівлі дошкільну освіту, – сказала директор Неветленфолівського навчально-виховного комплексу ЗОШ І-ІІІ ступенів Йолана Бокоч. – Ми усвідомлюємо, що батьки довірили нам свій найцінніший скарб і, переступивши поріг дошкільного закладу, ми беремо на себе велику відповідальність. Бо ж виховання – це найголовніша складова у формуванні характеру особистості. Ми усвідомлюємо це і зобов’язуємось докласти максимум зусиль, аби з цих маленьких хлопчиків та дівчат виросли достойні громадяни нашої держави.

– На кордоні з Євросоюзом ми відкрили не просто дитсадок, а навчально-виховний комплекс. Сюди батьки можуть привести своїх діток не лише для того, аби вони у теплі та затишку гралися та виховувались, а щоб у першому класі здобували ази шкільної програми. Коли стоїть питання оптимізації, скорочення, ми навпаки відкриваємо у Новому Клинові новий навчальний заклад. Інші села вам зараз заздрять. Не погоджуюся з словами, коли кажуть, що школи й дитсадки не приносять прибутків у економіку держави. Бо ж це саме ті заклади, котрі приносять найбільшу складову в економіку: віддавши дитину в дитсадок, батьки можуть піти на роботу, аби принести гроші в сім’ю і сплатити податок. До того ж вкладати гроші в діток – найрентабельніша справа, бо це – наше майбутнє, освічене та надійне, – констатував голова Виноградівської райдержадміністрації Михайло Русанюк і привітав всіх дітей, їх батьків, вчителів та вихователів з цією знаменною подією.

Зі словами вітання та вдячності до присутніх звернулися Неветленфолівський сільський голова Йосип Оросі, завідувачка дитсадка Оксана Югас, мама Мар’яна Клява. Священик православної церкви села о. Роман Щербан благословив односельчан і освятив новобудову. А от школярі та дошкільнята порадували гостей віршами та піснями.

Після того, як Михайло Русанюк перерізав символічну стрічку, всі присутні переступили поріг новобудови. Хлопчики та дівчата швидко адаптувалися у просторих кімнатах, котрі відтепер для них стануть другим домом.
Наталія Кобаль