У Бахмуті автомобіль з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою потрапив під обстріл

На річницю повномасштабного вторгнення росії на Україну голова Закарпатської ОВА Віктор Микита разом з першим заступником Мирославом Білецьким та заступником Ігорем Шинкарюком вирішили бути на фронті разом з воїнами із Закарпаття. Вони привезли квадрокоптери та автомобілі нашим бійцям.

Ми повідомляли, що Віктор Микита із заступниками відвідували наших воїнів на фронті і на початку лютого. Як виявилося, тоді з ними у поїздці був і відеограф Олександр Штібель. Видання “Варош” опублікувало розмову з Олександром і той зізнався, що у тій поїздці стався випадок, який запам’ятається.

«Це була, напевно, найбільш важка, тривожна і напружена поїздка – позиції ворога буквально за пів кілометра, постійно щось «прилітає» й вибухає, ти бачиш авіацію, що пускає залпи. Над тобою постійно літають дрони, буває – підлітають на метрів 30, і ти не знаєш, чи це наші працюють, чи це ворожий. І от, вочевидь, один із російських коптерів нас таки «змалював», – каже Олександр Штібель.

«Ми їдемо, Роберт Бровді саме розповідає, що має потужного янгола-охоронця і вдячний йому за опіку, але й навіть так краще зайвий раз не пересуватися обстрілюваним містом – і тут по нас «прилітає». Нас вберегло, що ми саме їхали повз багатоповерхівку, і погано скоригований росіянами постріл влучив у її дашок з іншого боку, не перелетівши саму будівлю – на нас лише посипалася цегла і каміння. Якби снаряд пролетів кількома метрами вище, то «ліг» би якщо б не по нам, то десь у безпосередній близькості», – розповідає Олександр.

Момент обстрілу автомобіля із керівником Закарпаття потрапив на відео.

У свою чергу Віктор Микита запевнив, що при будь яких обставинах він разом з командою не припинить допомагати закарпатським військовим, які на передовій боронять Україну від окупантів.