icon clock07.02.2020
icon eye20
Політика Фото

Тренінг для співвласників багатоквартирних будинків

Навчально-інформаційна зустріч на тему «Бухгалтерський облік в ОСББ» відбулася минулого тижня у Виноградові. На запрошення міської ради черговий тренінг у рамках  проекту  ЄС/ПРООН ПРООН «Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES) провела регіональний координатор в Закарпатській області ПРООН з досягнення Цілей сталого розвитку Любов Павлович.
У тренінгу взяли участь виноградівські співвласники, бухгалтери, голови ОСББ та члени ініціативних груп, для яких ця тема актуальна та які хотіли отримати знання з фінансового планування, документообігу і звітності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.
Своїм практичним досвідом і знаннями з присутніми ділилася бухгалтер ОСББ «Наш Дім – Ужгород» Ярослава Щерба. Дане ОСББ було створено в Ужгороді ще у 2016 році, і завдяки своїй ініціативності та активності вже встигло увійти до списку найкращих в Україні. Ярослава Миколаївна надала цінні поради виноградівським головам ОСББ «Меліоратор-88» та «Меліоратор-90».
Під час тренінгу присутні отримали ще й інформаційні матеріали, брошури, буклети тощо, які допоможуть в роботі. Гості відповідали на різні питання щодо діяльності і розвитку Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Виноградівські співвласники, голови ОСББ та членами ініціативних груп отримали вичерпні відповіді на актуальні питання, зокрема, щодо правильного оформлення кошторису ОСББ, бухгалтерської звітності, оплати житлово-комунальних послуг, робота з пільговими категоріями, ведення протоколів та іншої документації. Запитували голови ОСББ й про наболіле – ведення претензійно-позовної роботи з боржниками.
Любов ТОКАЧ