icon clock10.03.2016
icon eye15
Фото Цікаве

Свято весни та жінок

Цьогорічне вшанування жінок Виноградівщини було особливим, адже відзначали його в оновленому міському будинку культури. Зал був переповнений представницями прекрасної половини людства, котрі дбають про розвиток держави у різних галузях – органах влади, місцевого самоврядування, державних установах, комунальних та приватних підприємствах… Як зауважив у своєму вітальному слові голова райради Віталій Любка: «Сьогодні у нас не просто свято весни та жінок, а справжній конкурс краси. Бо ж кожна з вас – особлива та чарівна». Впродовж всієї святкової програми оди берегиням родинного вогнища висловлювали не лише перші курівники міста та району. У віршах жінок, матерів, бабусь та донечок оспівував і ведучий урочистостей – начальник відділу культури Виноградівської РДА Василь Югас.  

–  Сьогодні, в цей прекрасний весняний день, всі наші думки, погляди звернені до найкращої частини суспільства. Добрі і ласкаві, мужні й працьовиті, хоробрі й тендітні. Ви – найдорожче, що є у нас, чоловіків. Ви народжуєте та виховуєте дітей, створюєте сімейний затишок, працюєте в усіх сферах діяльності, поряд з чоловіками обороняєте Вітчизну, примножуєте духовні цінності. Щира подяка вам, та низький уклін за вашу напружену працю та активну громадську позицію. Свято 8 березня завжди асоціюється з приходом весни, пробудження та оновленням всього, що оточує нас. Від щирого серця бажаю вам, дорогі жінки, міцного здоров’я, нев’янучої молодості, любові і ніжності, родинного затишку, достатку. Нехай завжди у ваших оселях панують мир і злагода, хай весняний настрій і прекрасні почуття зігрівають ваші серця, а Господь оберігає вас у будні і свята, – виступив із вітальним словом Виноградівський міський голова Степан Бочкай.

– Дорогі жінки, милі матусі, тендітні донечки та добрі бабусі – ви наші надійні помічники та опора. Споконвічно ви були і залишаєтесь берегинями родинного вогнища. Коли у вас все добре, тоді і в оселі є порядок та затишок, і діти доглянуті. Саме заради вас ми готові на відчайдушні вчинки та мужні поступки. Щедрість ваших душ зігріває, а краса вселяє надію, що світ буде врятовано, – привітав зі святом присутніх у залі жінок голова Виноградівської РДА Михайло Русанюк.

Голова районної ради Віталій Любка, вітаючи чарівних жінок зі святом, висловив вдячність за їх наполегливу працю, терпіння та енергію, які вони затрачають для розвитку підприємств, установ та організацій, задля добробуту нашого краю, побажав мирного неба, щастя, здоров’я, успіхів та Божої благодаті.

Багатьох присутніх у залі жінок керівники нагородили грамотами за сумлінну працю, добросовісне виконання службових обов’язків та з нагоди відзначення 8 березня – Міжнародного жіночого дня. Виступи та нагородження гармонійно вплелися у чудову концертну програму. Так, святковий, піднесений настрій забезпечили відомий співак Виноградівщини Юрій Орос, призерки міжнародного конкурсу сучасної пісні і танцю «Кришталеві грона» Світлана Керечан, Юліанна Орос, Мирослава Василинець, володарка гран-прі «Кришталевих грон» 2015 року Ванесса Стойка, а також учасниця телешоу «Х-фактор» Вікторія Колосова.  Витонченістю рухів, гнучкістю та артистизмом захоплював публіку танець у виконанні  призера «Кришталевих грон», володаря найвищої нагороди «Гран-прі» у третьому міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Підкори сцену» (керівник Валентина Дудка) хореографічного колективу «Галактика». Своєрідною родзинкою став показ колекції етнічно-сучасного одягу студентів Виноградівського державного коледжу МДУ. На завершення самодіяльний народний хоровий колектив працівників культури та любителів хорового співу Виноградівського міського будинку культури (керівник Тетяна Гудачок) виконали «Молитву за Україну».
За усталеною багаторічною традицією, на завершення урочистостей всім присутнім у залі жінкам подарували квіти.
Наталія Кобаль