icon clock10.10.2019
icon eye22
Спорт Фото

Спортсмени-освітяни Виноградівщини – кращі на Закарпатті

Виноградівщина – традиційно спортивний край, де спортом залюбки займаються і діти, і дорослі. Особлива увага спорту надається в освітянському середовищі. Так, у нашому районі традиційно щороку в квітні-травні проводяться спартакіади працівників закладів та установ освіти. Загальне керівництво організацією та проведенням спартакіад здійснюється управлінням освіти, молоді та спорту Виноградівської районної державної адміністрації та Виноградівською районною організацією профспілки працівників освіти і науки. Ще не забулися пристрасті, викликані спортивними баталіями на районній спартакіаді в Олешницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, що відбулася 8 травня цього року, як кращим спортсменам-освітянам району випала честь представляти Виноградівщину на фінальних змаганнях XVІІ спартакіади працівників закладів та установ освіти Закарпатської області, які проходили в НСК «Юність» у місті Ужгороді.
Спортивну честь району захищали 44 спортсмени-освітяни, які змагались в 11 видах спорту. Дух суперництва та жага до перемог зосередилися на всіх спортивних майданчиках.
У запеклій боротьбі в турнірі з міні-футболу команда району здобула почесне третє місце. Виноградівці стали бронзовими призерами з волейболу серед чоловіків. У змаганнях з настільного тенісу серед чоловіків свій високий клас вчергове підтвердив вчитель Вилоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Золтан Сіладі, який традиційно став переможцем спартакіади. У змаганннях з шахів серед жінок кращою стала вчителька Виноградівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №8 Ольга Захарець.
Неабиякі емоції учасникам та вболівальникам принесли змагання із сімейних стартів. Перемогу виборювали 13 родин освітян з районів і міст області. І надзвичайно приємно, що найспритнішою, найшвидшою і найвлучнішою виявилась спортивна сім’я Андрусяків, в якій батько Олександр – тренер-викладач Виноградівської ДЮСШ, мама Габріелла – вихователь Виноградівського закладу дошкільної освіти №1 «Берізка», син Владислав – учень 4 класу міської ЗОШ №4.
Очікуваною окрасою змагань став вперше введений до загального заліку обласної спартакіади силовий вид спорту – армспорт. Вболівальники та учасники змагань оточили спеціально облаштований стіл. Емоції та захоплення, майстерність та овації супроводжували змагання до самого фінального двобою. Свою високу майстерність у цьому силовому виді спорту показали спортсмени з НВК «Боржавська ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» Артур Улинець, якому не було рівних у ваговій категорії понад 90 кг (перше місце) та Михайло Марушко, який у напруженій боротьбі виборов третє місце у ваговій категорії до 90 кг. Саме завдяки вдалим виступам цих двох спортсменів команда Виноградівського району зайняла перше місце з армспорту.
У напруженій боротьбі, завдяки самовідданості і наполегливості, наші спортсмени-освітяни показали гарні результати також в таких видах спорту, як плавання, шашки, перетягування канату, гирьовий спорт і дартс.
Всі призери спартакіади в індивідуальному заліку нагороджені медалями та грамотами, а команди в окремих видах спорту – дипломами організаторів. Крім того, усі діти-учасники змагань із сімейних стартів отримали подарунки від обласної організації профспілки працівників освіти і науки.
За результатами підсумкової таблиці ХVІІ обласної спартакіади працівників закладів та установ освіти Закарпаття, найкращі спортсмени області – збірна команда Виноградівського району. Друге місце у загальнокомандному заліку посіла збірна команда міста Мукачева. Бронза дісталася команді освітян з міста Ужгорода. До шістки кращих також увійшли спортсмени з Ужгородського, Тячівського та Рахівського районів.
Тож, щиро вітаємо освітян Виноградівщини з перемогою, яка стала можливою як завдяки індивідуальним старанням та майстерності кожного спортсмена, так і загальнокомандним зусиллям. Потрібно відзначити, що такого високого результату не було б досягнуто, якби не спільна робота управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА, районної організації профспілки працівників освіти та відповідальність людей щодо організації команди та підбору спортсменів, а саме начальника відділу молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту Терезії Тодавчич, голови профкому Оноцької ЗОШ І-ІІІ ст. Петра Понедільника, голови профкому Чорнотисівської ЗОШ І-ІІІ ст. Ігоря Григоровича, директора Виноградівської ДЮСШ Івана Боршоша, в. о. директора Великоком’ятівської ЗОШ І-ІІ ст. Віталія Короля та ін.
Сподіваємось, що спортивний успіх освітян Виноградівщини буде служити яскравим прикладом для учнівської молоді у справі популяризації фізичної культури і спорту та пропагування здорового способу життя.
Іван Кльофа,
голова Виноградівської районної організації
профспілки працівників освіти