icon clock11.05.2018
icon eye27
Спорт Фото

Спартакіада освітян Виноградівщини

Нещодавно відбулася традиційна щорічна спартакіада працівників закладів та установ освіти Виноградівського району. За останні роки місце проведення спартакіади змінювалось. Так, у 2015, 2016 роках змагання серед освітян проводились у Королівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1, у 2017 році – на базі Виноградівської ЗОШ №8 та Виноградівської дитячо-юнацької спортивної школи, а цього року спортсменів-освітян зі всього району гостинно приймав Карачинський греко-католицький ліцей імені єпископа Олександра Стойки. Зміна «прописки» спартакіади дає можливість залучати до змагань більшу кількість учасників, популяризувати фізичну культуру і спорт та пропагувати здоровий спосіб життя серед освітянської спільноти. Загальне керівництво організацією та проведенням спартакіади здійснювалось управлінням освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА та Виноградівською районною організацією профспілки працівників освіти і науки.
Цього року в змаганнях взяли участь більше ста спортсменів із шести команд, які представляли різні освітні установи району. Серед них були команди управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА, Королівського, Оноцько-Великоком’ятівського, Чорнотисівського, Тисобикеньсько-Карачинського кущів та Виноградів-ДЮСШ.
В урочистому відкритті районної спартакіади працівників закладів та установ освіти взяли участь в. о. начальника управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА Віктор Жупанин, голова Виноградівської районної організації профспілки освітян Іван Кльофа, керівник Карачинського греко-католицького ліцею імені єпископа Олександра Стойки отець Євген Товт, директор ліцею Віта Мадяр. Виступаючі привітали спортсменів теплими словами, побажали високих спортивних досягнень та успіхів у змаганнях.
Після вітальних слів безпосереднє проведення спартакіади поклалось на головну суддівську колегію під керівництвом Йосипа Вінце, який зачитав програму та визначив місце проведення змагань з шести видів спорту – міні-футболу, волейболу, настільного тенісу, шашок, шахів та перетягування канату.
Цілий день на всіх майданчиках проходили напружені та цікаві спортивні баталії.
За підсумковою таблицею з міні-футболу перше місце зайняла команда Чорнотисівського куща, друге Виноградів-ДЮСШ, третє – футболісти освітніх закладів Тисобикеньсько-Карачинського куща. З волейболу першими стали спортсмени Виноградів-ДЮСШ, другими – Королівського куща, а третіми — Оноцько-Великоком’ятівського куща.
З настільного тенісу серед чоловіків в особистому заліку переможцем став Золтан Сіладі, друге місце зайняв Віталій Король, третє – Євген Сабов. Серед жінок перші 3 місця розділили між собою Людмила Сіладі, Аліна Левдар, Адрієн Югас. Шашки: перше місце серед чоловіків – Петро Понедільник, друге – Микола Орос, третє – Анатолій Біланчук; серед жінок чемпіонкою стала Едіта Семен, друге місце зайняла Марія Данко, третя – Ганна Малеш. У грі в шахи чемпіоном серед чоловіків став Іван Ісак, друге місце – Віктор Урста, третє – Золтан Воличков; серед жінок золото і срібло отримали Ганна Малеш, Марія Данко. З перетягування канату непереможними стали силачі з Тисобикеньсько-Карачинського куща, другими були королівчани, а третіми – спортсмени з Виноградів-ДЮСШ.
За результатами всіх змагань третє загальнокомандне місце зайняли спортсмени Тисобикеньсько-Карачинського куща, другою стала команда Оноцько-Великоком’ятівського куща, а кубок переможця районної спартакіади працівників закладів та установ освіти у 2018 році вже другий рік поспіль вибороли спортсмени команди м. Виноградів-ДЮСШ.
Всі переможці та призери були нагороджені грамотами управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА та Виноградівської районної організації профспілки працівників освіти та науки, а також грошовими преміями. Кращі спортсмени-освітяни будуть залучені до участі в обласній спартакіаді працівників закладів та установ освіти, яка буде проводитись у вересні цього року.
На завершення змагань організатори та учасники спартакіади відзначили високий рівень прийому та надання всіх умов для проведення змагань керівництвом та адміністрацією Карачинського ліцею та висловили свою щиру вдячність всім, хто доклав максимум зусиль, щоб перебування спортсменів зі всієї Виноградівщини на території начального закладу було комфортним. Начальник відділу молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА Терезія Тодавчич подарувала колективу ліцею комплекти спортивної форми і футбольний м’яч, а голова Виноградівської районної організації профспілки працівників освіти та науки Іван Кльофа оголосив подяки директору Карачинського греко-католицького ліцею імені єпископа Олександра Стойки Віті Мадяр та колективу навчального закладу за сприяння в організації та проведенні районної спартакіади працівників закладів та установ освіти у 2018 році, залучення широкого загалу населення до активного і здорового способу життя в контексті районної програми розвитку фізкультури і спорту.
Іван Кльофа, голова Виноградівської районної організації профспілки працівників освіти та науки