icon clock17.05.2019
icon eye39
Спорт Фото

Спартакіада освітян Виноградівщини-2019

Вже стало доброю традицією проводити щорічні спартакіади працівників закладів та установ освіти Виноградівського району. За останні роки місце проведення спартакіади постійно змінювалось. Так, у 2015, 2016 роках змагання серед освітян проводились у Королівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1, у 2017 році спартакіада проводилась на базі Виноградівської ЗОШ І-ІІІ ст. №8 та Виноградівської дитячо-юнацької спортивної школи, у 2018 році спортсмени змагались у Карачинському греко-католицькому ліцеї імені єпископа Олександра Стойки. А цього року спортсменів-освітян зі всього району гостинно приймала Олешницька загальноосвітня школа Зміна «прописки» спартакіади дає можливість залучати до змагань більшу кількість учасників, популяризувати фізичну культуру і спорт та пропагувати здоровий спосіб життя серед освітянської спільноти. Загальне керівництво організацією та проведенням спартакіади здійснювалось управлінням освіти, молоді та спорту Виноградівської районної державної адміністрації та Виноградівською районною організацією профспілки працівників освіти і науки.
Цього року в змаганнях брали участь спортсмени з п’яти команд, які представляли різні освітні установи району. Це команди з м. Виноградів, Королівського, Оноцько-Великоком’ятівсько-Боржавського, Чорнотисівського кущів та Олешницької ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Право підняти Державний Прапор та відкрити спартакіаду було надано представнику команди-переможниці на минулорічній спартакіаді з м. Виноградів Івану Боршошу та представнику команди Олешницької ЗОШ, яка приймала цього року спартакіаду, Василю Потокій.
В урочистому відкритті районної спартакіади працівників закладів та установ освіти взяли участь начальник управління освіти, молоді та спорту Виноградівської районної державної адміністрації Марія Сігетій, начальник відділу молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту Терезія Тодавчич, голова Виноградівської районної організації профспілки освітян Іван Кльофа, голова Олешницької сільської ради Степан Попович, в.о.директора Олешницької ЗОШ Ганна Любка. Виступаючі привітали спортсменів теплими словами, побажали високих спортивних досягнень та успіхів у змаганнях.
Гарним виступом привітали учасників спартакіади також і учні школи.
Приємно, що не стоять осторонь від життя школи та заходів освітян громадськість села Олешник та місцеві підприємці. Так, свою спонсорську допомогу у проведенні спартакіади надали приватні підприємці Олександр Керечан, Михайло Любка та Михайло Гавріш, за що їм тепло подякувала в.о.директора школи Ганна Любка.
Після вітальних слів безпосереднє проведення спартакіади поклалось на головну суддівську колегію під керівництвом Йосипа Вінце, який зачитав програму та визначив місце проведення змагань з шести видів спорту – міні-футболу, волейболу, настільного тенісу, шашок, шахів та перетягування канату.
Цілий день на всіх площадках проходили напружені та цікаві спортивні баталії.
За підсумковою таблицею з міні-футболу перше місце зайняла команда Чорнотисівського куща, друге – Королівського куща, третє – футболісти освітніх закладів м. Виноградів. З волейболу першими стали спортсмени Оноцько-Великоком’ятівсько-Боржавського куща, другими – м. Виноградів, а третіми – Чорнотисівського куща.
З настільного тенісу серед чоловіків в особистому заліку переможцем став Золтан Сіладі, друге місце зайняв Віталій Король, третє – Михайло Сігетій, серед жінок перше місце зайняла Аліна Левдар, друге – Рената Віщак, третє – Наталія Кочіш. Шашки: перше місце серед чоловіків – Петро Понедільник, друге – Біланчук Анатолій, третє – Михайло Дорогі; серед жінок чемпіонкою стала Наталія Чейпеш, друге місце зайняла Леся Андрашко, третє – Ольга Газдик. Шахи: чемпіоном серед чоловіків став Іван Ісак, друге місце – Віктор Урста, третє – Микола Булеза; серед жінок: Ольга Захарець – перше місце, Наталія Чейпеш – друге, Віра Біланчук – третє. З перетягування канату непереможними стали силачі з Чорнотисівського куща, другими були королівчани, а третіми – спортсмени з Оноцько-Великоком’ятівсько-Боржавського куща.
При підбитті остаточних підсумків змагань і визначенні загальнокомандних місць і суддівську колегію, і учасників змагань, і вболівальників очікував несподіваний сюрприз. Так, при підрахунку результатів за всіма видами спорту виявилось, що у команди з м. Виноградів та команди Оноцько-Великоком’ятівсько-Боржавського куща однакова кількість загальних очок та однакова кількість призових місць. Такої ситуації ще не було в історії проведення районної спартакіади. Це свідчить про здорову конкуренцію і високий спортивний рівень освітян району. В підсумку суддівською колегією було прийнято рішення визнати переможцями районної спартакіади працівників закладів та установ освіти у 2019 році дві команди – це команди з м. Виноградів та Оноцько-Великоком’ятівсько-Боржавського куща. Друге місце не було призначено нікому. Третє загальнокомандне місце зайняли спортсмени Королівського куща.
Всі переможці та призери були нагороджені грамотами управління освіти, молоді та спорту Виноградівської районної державної адміністрації та Виноградівської районної організації профспілки працівників освіти і науки, а також грошовими преміями.
Кращі спортсмени-освітяни будуть залучені до участі в обласній спартакіаді працівників закладів та установ освіти, яка буде проводитись восени цього року.
На завершенні змагань управлінням освіти, молоді та спорту РДА та районною організацією профспілки працівників освіти і науки були оголошені подяки в.о.директора Олешницької загальноосвітньої школи Ганні Степанівні Любці та колективу освітнього закладу за сприяння в організації та проведенні районної спартакіади працівників закладів та установ освіти у 2019 році, залучення широкого загалу населення до активного і здорового способу життя в контексті районної програми розвитку фізкультури і спорту. А голова Виноградівської районної організації профспілки працівників освіти подарував команді освітян Олешницької ЗОШ, яка приймала в себе спартакіаду, комплекти спортивної форми.
Організатори та учасники спартакіади відзначили високий рівень прийому та надання всіх умов для організації змагань в Олешницькій ЗОШ. Саме злагоджені дії адміністрації та профспілкової організації школи, яку багато років поспіль очолює Ганна Керечан, стали запорукою успішного проведення спартакіади та комфортного перебування спортсменів-освітян зі всієї Виноградівщини на території закладу.
Іван Кльофа,
голова районної організації профспілки працівників освіти