icon clock13.10.2016
icon eye39
Культура Фото

Слово про мистецтво

Під такою назвою у виставковій залі «Імпасто» пройшла творча зустріч, присвячена Дню художника. Тут зібралися митці району та міста, поети і письменники, бібліотекарі, журналісти, а також поціновувачі прекрасного.
Чудовим доповненням заходу стала книжкова виставка про мистецтво і художників, яку підготували працівники районної бібліотеки, а також чудові полотна  виноградівського митця Івана Токача, виставка якого триває в «Імпасто».
Привітала всіх художників з професійним святом керуюча «Імпасто» Валентина Костьо, котра також представила присутнім свій доробок – збірку «Слово про мистецтво» (першу частину), де зібрано вислови різних видатних особистостей про художню творчість. Вона підібрала їх з різних книжок, статей, щоденників. «Ці афоризми – це ще одна спроба вивчати мистецтво», – сказала вона.
Своїми думками про художника і творчість поділилися Лілія Кливець, Світлана  Тарнавська, Петро Коцан, Марія Конкіна, Василь Кляп. Під час зустрічі було багато  цікавого, а ще лунали поезії, які автори присвятили мистецтву.
Любов ТОКАЧ