Школярам Виноградівщини – величезне спасибі за щирі, чуйні та добрі серця

Минулої середи в управлінні освіти, молоді та спорту РДА проводились підсумки благодійної акції «Захиснику України – наша підтримка та повага», в рамках якої тривав збір коштів, листів, малюнків та оберегів на підтримку наших військових, які на Сході України боронять її незалежність та територіальну цілісність.

Підсумки акції підвела методист районного методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту РДА Віра Столець:
– В акції «Захиснику України – наша підтримка та повага» брали участь практично всі школи Виноградівщини. Ми навіть не рахували ту величезну кількість листів, малюнків та оберегів, які школярі власноруч виготовили для бійців, котрі відстоюють незалежність країни в зоні АТО. Зібрано більше 14000 гривень. Концепція національно-патріотичного виховання включає в себе й величезний розділ волонтерської діяльності, і цю ділянку роботи ми, однозначно, будемо розширяти, активізувати  і проводити заплановані  масштабні акції. Хотілося б, аби не було потреби їх проводити, але поки в Україні такий неспокійний стан, як нині, ми не залишимо захисників нашої держави, будемо їм допомагати.  Впродовж навчального року заплановано провести три великі масштабні акції, в тому числі «Новорічний подарунок захиснику України» та «Великодній кошик захиснику України». А загалом ми будемо підтримувати наших бійців у зоні АТО всім, чим зможемо, і в першу чергу – морально.
Звертаючись до представників навчальних закладів району, координатор «Руху підтримки закарпатських військових – Виноградів» Михайло Роман наголосив:
– Дякуючи вам, ми маємо можливість підтримувати наших військових у зоні АТО. За два роки війни на Сході потреби бійців змінилися, але військові й надалі просять нашої допомоги. І навіть така підтримка, як листи, малюнки та обереги, завжди була і є потрібною. Саме вона дає нашим воїнам силу та наснагу боротися за Україну. Від нас, волонтерів, вам ще раз, уже вкотре, величезне спасибі за те, що допомагаєте нам.
Відрадно, що за результатами акції «Добро жменями» по збору пластмасових кришечок, до проведення якої долучилися й школярі нашого району, Виноградівщина – в числі лідерів, посівши третє місце по Україні. Лише після того, як до волонтерів приєдналися учні, ми вийшли на цей високий рівень. Акція продовжується, тож волонтери й надалі розраховують на допомогу школярів. Тим більше, вона приносить дві користі – по-перше, збираючи кришечки, ми дбаємо про довкілля, по-друге, допомагаємо в справі протезування воїнів, які зазнали поранення в зоні АТО.
Відтак Віра Столець передала зібрані кошти командиру роти в/ч А1927, капітану Миколі Морозу, який розповів про потреби військових на Сході та про те, наскільки цінні та значимі для бійців учнівські листи, малюнки та обереги:
– Я хочу подякувати за підтримку та допомогу всім, хто долучився до цієї акції від себе особисто, від командування військової частини та від бійців, які нині знаходяться в районі виконання завдань в зоні АТО. Завжди у них, бодай раз на тиждень, знайдеться хвилинка, аби переглянути малюнки, прочитати листи і згадати домашній затишок та своїх рідних. Повірте, там, на Сході, це дуже допомагає, підтримує бойовий дух.
Розповівши про ще одну акцію «Дай дитині надію», Віра Столець вручила кошти, зібрані навчальними закладами району для проведення операції та реабілітації постраждалого в результаті ДТП 11-класника Сасівської школи Андрія Поповського, його матері – Оксані Дмитрівні. А школярам Виноградівщини подякувала за теплі, щирі, чуйні і добрі серця.
Ганна КОБАЛЬ