icon clock06.09.2019
icon eye15
Політика Фото

Проста і доступна інформація – те, що допоможе пришвидшити процес об’єднання громад, – Владіслав Поляк

У середу, 4 вересня, відбулося перше засідання комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. До його складу увійшли 28 депутатів, зокрема, й обраний від 73 виборчого округу Владіслав Поляк.
Народні обранці сформували план роботи комітету на час другої сесії Верховної Ради України 9 скликання, тобто до січня 2020 року, сформували підкомітети та визначили їх керівників. Так, Владіслав Поляк має намір працювати у складі підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою.
Окрім організаційних питань, депутати заслухали презентацію директора державної установи «Фонд енергоефективності» Юлії Головатюк-Угуряну щодо впровадження в Україні програми «ЕНЕРГОДІМ», створення ОСББ і результати програми підтримки та фінансування таких об’єднань по країні.
Крім того, у засіданні комітету взяла участь міністр розвитку громад і територій України Альона Бабак. Вона зауважила на тому, що в Україні не згортається, а навпаки набирає обертів реформа децентралізації. Зокрема, будуть розроблені матеріали для мешканців населених пунктів, де проходитиме об’єднання громад, аби вони краще розуміли, що їх чекає, які переваги від цього процесу матиме їх місто чи село. Також там міститиметься уся основна організаційна інформація, яка, зазвичай цікавить людей: де буде знаходитись школа, центр надання адміністративних послуг, ФАП тощо.
За словами Владіслава Поляка, децентралізація, реформа енергоефективності, створення ОСББ та програм їх фінансування – це ті позитивні зміни, які відчувають українці безпосередньо на собі. Але для пришвидшення їх впровадження в життя, потрібно більше інформації для населення.
«Про децентралізацію говорять сьогодні дуже багато. Але попри це на прикладі свого міста я бачу, наскільки важко на місці її реалізувати. Люди опираються змінам, бо не мають достатньо інформації про те, що їх чекатиме після створення ОТГ, які вони матимуть від цього переваги. Тому створення довідкових матеріалів для населення, про які казала міністр розвитку громад і територій України Альона Бабак, будуть дуже актуальними. Проста, важлива і доступна інформація, без складних термінів і цифр – це те, що допоможе пришвидшити процес об’єднання громад, а отже, і їх розвиток», – зазначив по завершенні засідання комітету народний депутат.
Прес-служба народного депутата України