Подарували Златці шанс почути неймовірний світ звуків

Минулого тижня у залі Виноградівського міського будинку культури за ініціативи та підтримки народного депутата України Владіслава Поляка, Виноградівської міської ради, Руху підтримки закарпатських військових – Виноградів та ГО «Я чую з кохлеар» відбувся перший благодійний фестиваль духовної пісні «Моя молитва». Благодійну акцію підтримали релігійні громади Виноградівського деканату Мукачівської греко-католицької єпархії, Закарпатського обласного об’єднання українських церков віри євангельської, Виноградівської церкви адвентистів сьомого дня, реформатської церкви.
Захід відбувся з метою – зібрати кошти на лікування та реабілітацію для маленької виноградівки Златки Дудаш і подарувати їй яскравий і повний чудових звуків світ.
Дівчинці всього 1 рік, але вона має важкий діагноз: «двостороння мікротія, лівобічний стеноз слухових проходів та глухота». Для того, аби дитина могла чути їй необхідно провести операцію. Вартість імпланта кісткової провідності становить 850 000 гривень. Його дівчинка повинна отримати за рахунок держаного забезпечення. Однак подальша реабілітація дитини теж вимагає багато коштів, яких у родини немає. Ця зустріч стала святом добра і милосердя.
У благодійному фестивалі взяли участь хорові колективи, ансамблі та солісти різних конфесій краю, які виконували пісні та грали на музичних інструментах. Долучилися до концертної програми й народний аматорський оркестр народних інструментів Виноградівського МБК (керівник Заслужений працівник культури України Віктор Марушка) та жіночий камерний хор Виноградівської мистецької школи імені Бели Бартока (керівник Світлана Гнетило).

Подивитися концерт, а також підтримати маму і допомогти Златці в боротьбі з хворобою того дня прийшли всі не байдужі до чужої біди. Благодійні збори склали 45 тисяч гривень. Також свій внесок задля здійснення подальшої реабілітації дівчинки зробили народний депутат України Владіслав Поляк, депутати Закарпатської обласної ради Йосип Фізеші та Іван Матрунич. Вони додали ще 55 тисяч гривень. Тепер дівчинку готуватимуть до операції. Тож спільними зусиллями громадськості Виноградівщини маленька Златка Дудаш отримає шанс на повноцінне життя і можливість чути.
«Щиро дякую народному депутату Владіславу Поляку та всім небайдужим, хто долучився до збору коштів для проведення дороговартісної операції моїй дитині. Я вірю, що вже скоро моя донечка Златка буде чути і говорити, зможе складати слова подяки Богу і молитися за всіх добрих людей, які подарували їй майбутнє. Дякуємо всім за вашу доброту», – сказала мама дівчинки.

Вл. інф.