icon clock25.08.2016
icon eye36
Культура Фото

Пишаймося тим, що ми українці

Напередодні ювілею нашої молодої Української держави на центральній площі Виноградова, біля адмінбудинку районної влади відбулися урочистості, учасниками яких стали керівництво району та міста, представники трудових колективів і громадських об’єднань, депутати, військовослужбовці та учнівська молодь. Увага всіх присутніх на святковому зібранні прикута до найшанованішої святині народу. Почесне право підняти державний стяг надається голові райдержадміністрації Михайлу Русанюку. У виконанні хору працівників культури та любителів хорового співу міського будинку культури звучить близький до щему кожному українцю Державний гімн.  Хвилиною мовчання присутні на урочистостях вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за наше майбутнє, єдність і незалежність нашої держави. Над площею високо в небесну блакить здійнялися жовто-блакитні кульки і державний стяг України. Відтак, виголошуючи вітальне слово, голова райдержадміністрації Михайло Русанюк звертається до учасників мітингу:
– Сьогодні 25-та річниця Незалежності і нині ми, як ніхто, відчуваємо, що таке незалежність України. Історично так склалося, що кожні 10 років наша країна проходить якесь випробування. Сьогодні, коли на Сході України наші побратими боронять кордони й охороняють незалежність нашої держави, ми проходимо одне з найважчих випробувань на її молодому шляху. Нині кожен українець усвідомлює, що таке незалежність. Тож сьогодні бажаю всім українцям, щоб наша українська держава відбулася як незалежна європейська цивілізована країна. Нехай почуття патріотизму ніколи нас не полишає. Пишаймося тим, що ми українці.
Щирі вітальні слова учасникам урочистостей адресував також в.о. голови районної ради Адальберт Сверенко, який висловив впевненість, що разом ми здолаємо будь-які перешкоди і невдовзі будемо святкувати довгоочікувану перемогу.
Затим за високий професіоналізм і відданість справі, активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток району та з нагоди відзначення Дня Незалежності України грамотами та подяками було нагороджено цілу когорту фахівців різних галузей діяльності, шанованих на Виноградівщині людей. Ювілейними медалями до 30-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС відзначено тих, хто відвертав радіаційне лихо. На підставі Указу Президента України за виявлені у захисті державних інтересів особистої мужності і відвагу, зміцнення обороноздатності та безпеки України державною відзнакою – медаллю «Захиснику Вітчизни» нагороджено сержанта Івана Теремту. Відтак для всіх воїнів-учасників АТО звучала пісня «Дай, Боже, сили нашим солдатам».
І ось з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та 25-ої річниці Незалежності України стартував велопробіг юних спортсменів. Затим відбулося покладання кошиків квітів до пам’ятних місць Виноградова.
По завершенні урочистостей на центральній площі міста відбулася інформаційно-просвітницька акція до Дня Незалежності України «Народжені бути вільними», організована публічними бібліотеками міста. В рамках програми  було розгорнуто тематичну книжкову виставку, організовано молодіжний флешмоб, поетичне караоке, звучали вірші та пісні. В тематичному заході брали участь відомі українські письменники – учасники літературного фестивалю «Карпатський Пегас», що напередодні проходив у Виноградові. Чудово виступили колектив любительських об’єднань «Лідер» і «Фіалка» клубу вулиці Першотравневої та вихованці Виноградівської ДШМ ім. Б. Бартока. В скверику майстер-класи для дітей проводили працівники районної дитячої бібліотеки.  А перед Ангелом-охоронцем молодь розгорнула величезне полотнище державного стягу – символу національної єдності, традицій державотворення, історії та сьогодення.
Ганна КОБАЛЬ