icon clock28.10.2021
icon eye35
Фото Цікаве

Переходимо на зимовий час

У ніч проти 31 жовтня, неділі, о 4-ій годині ранку переходимо на зимовий час, тобто переводимо стрілки годинника на 1 годину назад.
Таким чином наступна доба у вихідний день автоматично збільшиться на одну годину.
Зазначимо, що переведення годинників в Україні на зимовий і літній час здійснюється майже чотири десятиліття, і за традицією стрілки зрушують восени та навесні – в останню неділю жовтня і в останню неділю березня.
Переведення годинника двічі на рік здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року «Про порядок обчислення часу на території України». При цьому вперше в нашій країні перевели годинник ще за часів СРСР (у квітні 1981-го) з метою економії електроенергії.
І хоч перехід на зимовий «режим» не такий травматичний для нас, як на літній, однак насправді людському організму все одно треба буде перебудуватися на нові ритми.
Тож, лікарі радять у суботу поспати довше або ж відпочити вдень, а в неділю з самого ранку бути активним. Також варто розпочинати день ранковим душем, а в раціон додати цитрусових. Ну, і звісно ж, корисними будуть прогулянки на природі. Благо, наразі погода цьому дуже сприяє.

Вл. інф.