icon clock18.11.2016
icon eye20
Культура Фото

Отримали безмежну насолоду і глядачі, і артисти

Вечоріло. Ужгород поволі огортали сутінки. На парапеті мосту над Ужем враз спалахнули гірлянди блакитного кольору. Мов рукою чарівника, засвітилися яскраві вогні по всьому місту. Але багато ужгородців охоче залишили свої теплі домівки і вийшли у світ чарівної карпатської осені, яка дихала свіжістю і прохолодою, підганяючи прохожих. Молоді завертали до затишних кав’ярень, щоб обігрітися чашкою запашного чаю, кави, гарячого шоколаду. Літні ж прямували до священного храму Музи – Закарпатської обласної філармонії. В рамках культурно-просвітницького проекту «Музика вихідного дня» їх чекала зустріч «Solo Tu…» зі співаком Олександром Товтом. Чарівний спів 39-річного соліста  вже добре відомий не лише в Україні, а й за її  межами в Швейцарії, Хорватії, Німеччині, Угорщині… Та його душа завжди рвалася додому.
На сцені з 17 років. Юнак з Мукачівщини успішно закінчив Ужгородське державне музучилище ім. Дезидерія Задора, Київську державну консерваторію ім. Петра Чайковського. Протягом 22 років несе слухачам твори світового музичного мистецтва, музику небесних лір, оспівуючи вищого всесвіту безмір, у зав’язі людське життя, мрії, надії, бажання і сподівання. Закарпатці його знають як соліста Закарпатського академічного заслуженого народного хору України й викладачем Ужгородського державного музичного училища ім. Д. Задора.
Цього вечора співак виконав пісні «Ніч» Вікторії Гришко, «Ластівко моя», «Синя птиця» Володимира Третякова, «Весняна злива» Анатолія Карпенка…
У концерті такого формату як ведуча і співачка вперше взяла участь наша землячка Тетяна Гудачок. Вона подивувала і порадувала слухачів виконанням пісень «Стоїть гора високая», «Два кольори» та «Чорнобривці», яку разом з Олександром Товтом присвятили улюбленій викладачці училища Наталії Миколаївні Куклишиній та своїм батькам.
Взяла участь у концерті студентка коледжу культури і мистецтва Владислава Цірик. Дівчина вже стала лауреатом кількох різнопланових конкурсів та фестивалів і зараз дарує слухачам грецьку пісню та українську «Україна – це я».
Глядачі тепло сприйняли твір венеціанського композитора і скрипаля епохи бароко Томазо Альбіноні «Адажіо» та пісню популярного італійського виконавця класичної та сучасної музики Андреа Бочеллі «Час прощатись», в яких так гармонійно злилися голоси Олександра Товта та Тетяни Гудачок.
Участь та виступ виноградівці у проекті «Музика вихідного дня» відбулися за сприяння та підтримки депутатів обласної ради Наталії Костелеби-Веремчук та Владіслава Поляка. Це вони посприяли заслуженому успіху співачки Тетяни Гудачок, котра на сцені обласної філармонії вперше з честю презентувала вокальну культуру нашого міста.
Марія КОНКІНА,
м. Виноградів