icon clock15.04.2016
icon eye35
Політика Фото

Обговорили виконання бюджетів сільських рад

Нарада з сільськими та селищними головами відбулася 13 квітня. Голова райради Віталій Любка спільно з керівником РДА Михайлом Русанюком обговорили з представниками сіл проведення районного фестивалю «Угочанська лоза», благоустрій населених пунктів і, зокрема, стан виконання бюджетів сільських рад.

Начальник фінуправління РДА Валерія Варга повідомила, що в цілому на сьогодні місцеві бюджети виконані на 153% – це 12 млн. грн. по зведеному бюджету  зверхпланових доходів. З усіх сільських рад усі виконали бюджет, крім однієї Новоселицької сільської ради. Однак ці зверхпланові поступлення не покривають навіть заробітну плату в сільських радах, зазначила начальник фінуправління.

– При плануванні бюджету, ми проаналізували, що з 32-ох сільських рад забезпечують себе власними доходами – 10. 22 сільські ради мають дефіцит заробітної плати органів управління. Половина сільських рад не можуть дотягнути навіть до півроку, а п’ять сільських рад не мають асигнування на заробітну плату вже сьогодні. Тому мусимо працювати з доходами, шукати джерела. Адже в перспективі там, де громада не може утримати свою сільську раду, її в цьому селі не буде, – каже головний фінансист району. 

Голова райради Віталій Любка інформував, що у районі вже закінчила працювати робоча група щодо надання практичної допомоги виконавчим комітетам сільських та селищних рад району у вишукуванні додаткових джерел наповнення місцевих бюджетів. Підсумки роботи цієї групи та відповідні рекомендації будуть надані на окремій нараді з представниками сіл. Також керівник ради звернувся до працівників фінуправління вивчити можливість дофінансування проблемних сільських рад.             

За повідомленням Виноградівської районної ради